Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej! Czy ktoś zakładał do swojej lalki dystanse ? Zastanawiam się na założeniem dystansów ze względów estetycznych opony jakie mam to 245/35/19 i tył 275/30/19 felga styling 167 et17 zawieszenie fabrycznie sportowe

jakie dystanse mogę bezpiecznie założyć ??

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeszcze sąsiad się z tym nie uporałeś?

Na piaście masz 72,6mm, a na feldze jak mówiłeś masz 74,1mm. Albo znajdziesz dystansy z taką redukcją, albo kup pierścienie centrujące jak Ci wcześniej pisałem, tylko aluminiowe. Możemy się spotkać i pokażę Ci jaka jest różnica między aluminiowym i plastikowym. Mam takie po jednym na zapas.

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano
Jeszcze sąsiad się z tym nie uporałeś?

Na piaście masz 72,6mm, a na feldze jak mówiłeś masz 74,1mm. Albo znajdziesz dystansy z taką redukcją, albo kup pierścienie centrujące jak Ci wcześniej pisałem, tylko aluminiowe. Możemy się spotkać i pokażę Ci jaka jest różnica między aluminiowym i plastikowym. Mam takie po jednym na zapas.

Kupiłem te pierścienie co mi wysłałeś już je mam ale wpadłem na diabelski pomysł z dystansem :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Też mi chodzą po głowie...Takie 20mm, ale zobaczymy.

To kup teraz dystanse z otworem 72,6mm i zakładaj.

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano

i takiej podpowiedzi potrzebowałem dziękuję ! :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeszcze jedno do tego - nie kupój plastikowych ani źadnych plastików centrujących ,kup aluminiowe dopasowane do Twoich felg i piasty i nie te najtańsze jakaś znana firma ja jestem zadowolony z H&M .

Poczytaj jakie ludzie mają problemy po załoźeniu byle czego-bicie ,wibracje itp.

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano

Jeszcze jedno do tego - nie kupój plastikowych ani źadnych plastików centrujących ,kup aluminiowe dopasowane do Twoich felg i piasty i nie te najtańsze jakaś znana firma ja jestem zadowolony z H&M .

Poczytaj jakie ludzie mają problemy po załoźeniu byle czego-bicie ,wibracje itp.

Krzysiek BMW Jabłonna - już mi powiedział właśnie o aluminiowych i takie kupiłem :)