Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

wymieniłem skrzynie biegów w mojej e60 3.0d automat i podczas zatrzymywania w ostatnim momencie kiedy koła już się ledwo toczą jest szrpnięcie tak jakby był gdzieś luz dodam że w skrzyni był wymieniany olej i filtr oraz kasowane wartości adaptacyjne

Opublikowano
Pojeździj..... skrzynia się nauczy zmieniać biegi to nie będzie szarpać.

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano
hmm... ja miałem takie szarpanie, uczucie jakby ktoś pchnął auto od tyłu ... podczas wyhamowywania do zera. I też miałem to po skasowaniu adaptacji. Nie wiem ile z tym jeździłem ale przeszło dość szybko (ale ja dużo jeżdzę). Pamiętam wtedy że auta nie oszczędzałem więc przepędz go troche. Napewno nie zaszkodzi a może pomoże.

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a długo to może potrwać?? bo ogólnie zrobiłem 150 km i jak na razie bez zmian

adaptacja skrzyni jak kolega pisze będzie najlepsza INPA lub ISTA Rheingold

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano

to może być sławetne wrzucenie jedynki...

Jak się 'samo nie naprawi' to jedna z opcji jest zakodowanie skrzyni żeby nie wrzucała biegu pierwszego (poszukaj na forach anglojęzycznych - było to opisywane).

Tłoczków mechatrnoika pewnie nie wymieniałeś jak o tym nie napisałeś a podobno od nich może także być podobny objaw.

Opublikowano

tłoczków nie wymieniałem ale w razie czego mam drugą skrzynie z uszkodzonym sterownikiem więc można podmienić

ale najpierw zobaczę czy samo ustanie