Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem z inpą przy połączeniu z moim e60. Otóż wykrywa zapłon wszystko pięknie ładnie działa wszędzie można wejść i sprawdzić ale.. Ale po jakichś dwóch sekundach gdy jestem w jakimś module lub przy sprawdzaniu silnika analog1 itd.. To wyskakuje mi błąd IFH0010:DATATRANSMISSION TO CONTROLUNIT DISTURBED i ciągle musze klikać na to ok bo gdy wcisnę anuluj to przestaje mi łączyć.. Inpe przeinstalowałem i nic nie pomogło. W poprzednim samochodzie e46 wszystko było ok. Hmm co tu może być nie tak? :?: :?
Opublikowano
Masz zlutowany PIN 7 i 8 w kablu. Rozlutuj je, a Twoje e60 będzie się łączyło poprawnie.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam ponownie. Jak dotąd nie uporałem się z tym błędem w inpie. I w związku z tym mam pytanie, czy ktoś z was był by tak miły i sprawdził u siebie w e60 czy ma taki sam układ pinów w gnieździe obd2 ? Załączam foto jak to wygląda u mnie, zajęte są piny: 1,4,5,7,9,16. Obawiam się, że ktoś mógł sobie zrobić jakieś zabezpieczenie antykradzieżowe i mógł pozmieniać piny bo już nie wiem co mam z tym zrobić, co bym nie robił to wyskakuje ten błąd. http://zapodaj.net/e6d997abb2144.jpg.html
  • 1 rok później...
Opublikowano
czy udalo Ci sie rozwiazac problem?mam ten sam problem i tez e60 tylko po lifcie z silnikiem m47n2. Moze ktos inny by mogl pomoc?
Opublikowano
Tzn. we wtyczce kabla piny są wszystkie ale w gnieździe obd w samochodzie jest puste miejsce na wsuwkę na pinie 8.

To czy w kablu masz piny 7 i 8 zlutowane czy nie jest u Cb bez znaczenia. Ma znaczenie dopiero w modelach e60 wyposażonych w navi CiC.

Zobacz czy w menedrzer urzadzen masz dobrze kabel ustawiony (opóźnienie na 1 a nie na 16) Poza tym sprawdz uruchamiając obd setup czy wpisy w rejestzre są wszystkie na OK.

sprzedam iCom Next Ori