Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Kodował już ktoś nbt po doposazeniu? W standardzie jest business navi. Auto z 2012 roku. Doposazone bedzie w cic nbt z 2014roku. Wystarczy zmienic kod wyposazenia z 606 na 609 i przekodowac hu_nbt i zmienic Vin czy trzeba cos jeszcze zrobic? Np. na ten czas zmienić rocznik auta na taki w ktorym wystepował juz nbt?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam.

Kodował już ktoś nbt po doposazeniu? W standardzie jest business navi. Auto z 2012 roku. Doposazone bedzie w cic nbt z 2014roku. Wystarczy zmienic kod wyposazenia z 606 na 609 i przekodowac hu_nbt i zmienic Vin czy trzeba cos jeszcze zrobic? Np. na ten czas zmienić rocznik auta na taki w ktorym wystepował juz nbt?

Edycja FA - dodaj "609" i "6NK" , nie zapomnij usunąć "6NH" (jeśli istnieje). Zapisuj, aktywuj FA i zakodować HU_NBT i KOMBI .

Opublikowano

dzieki za info. Możesz mi udzielić jeszcze info odnośnie samego podłączenia? Bo wyświetlacz businessa ma jeden kabel( fioletowa końcówka) i kostke, a wyświetlacz nbt ma tylko wejście na ten kabel z fioletową końcówką. Po podłaczeniu nie da się uruchomić (oczywiście nie kodowałem jeszcze nic). Teraz pytanie mam:

Trzeba zmienić kod wyposażenia, bo innaczej nawet jej nie odpale? Ista d nie miała komunikacji z hud. Bede wdzieczny za info. A i jeszcze jedno pytanie: jak wymieniałeś to dorabiałes kable jakieś?

Opublikowano
Na pewno musisz wywalić 606, 6FL, 6NH i 6VC, dodać 609 i 6NK i 6NL or zmienić datę Zeitkriterium=0712, podeslij VIN najlepiej to zobaczymy co obecnie tam siedzi. Później przekoduj KOMBI i HU_NBT.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Wywalasz 606, 6VC, 633

Dodajesz 6NF, 6NL, 6NH, 6NK

Data produkcji 0712 i przekoduj HU_CIC, wszystko powinno być ok.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Dzięki za info:) z kodowaniem już myśle nie bede miał problemu, ale teraz zbieram dane na temat samego podłączenia i przerobienia kabli.
  • 2 lata później...
Opublikowano
Witam posiadam BMW f11 z 2014r lci I jest w niej zamontowany odtwarzacz alpine z radiem DAB. Posiadam jednostkę NBT HU którą chce zamontować do mojego auta. Czy ktoś mógłby coś podpowiedzieć... co zakodowac i co zmienic i czy wszystko można zrobić za pomocą "e-sys" nr VIN mojego BMW D222079
  • 1 rok później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co należy wymienić,zależy od roku i miesiąca produkcji auta.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeszcze zestaw FSC pod twój vin aby funkcjonowała nawigacji i aplikacje , chyba że będziesz używał emulatora ,

jak zamontujesz to pewnie po błędach dowiesz się co jest nie tak , co trzeba jeszcze wymienić