Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy są jakieś zalecenia odnośnie wymiany paska wieloklinowego? Czy po prostu jeździ się aż się zerwie? :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niedawno wymieniłem przy okazji wymiany rolek (po 9 letniej eksploatacji i 120 tys. przebiegu). I o ile jedna z rolek była wyraźnie wypracowana, to pasek wyglądał całkiem nieźle. Jednak wymieniłem bo uważam, że guma utraciła swoje własności i mam spokój do końca życia tego samochodu (oczywiście w zakresie tego paska). Resumując uważam, że 100tys przebiegu i 8-10lat to max. okres dla niego.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy są jakieś zalecenia odnośnie wymiany paska wieloklinowego? Czy po prostu jeździ się aż się zerwie? :)

Aż się zerwie to może nie koniecznie. ;) Jest na wierzchu więc zobacz naocznie jaki jest jego stan. Wszystko zależy jakiej firmy, jaka jakość. Ja ostatnio wymieniałem u siebie bo widziałem, że stary już sparciał. Zabieg tani i można samemu wykonać.