Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

i gość od razu przyznał się do pewnych napraw :D :?:

a może chciał zagrać bardzo uczciwego i wiedział że jak przyjedziesz to to może rzucić się w oczy od razu (bo np. jest widoczne gołym okiem i źle spasowane),

ja bym przyjrzał się uwaznie przodowi (podłużnice ,kielichy itp) duże poj.sprzyja szybkiej jeździe a co za tym idzie zwieksza szanse na kolizje (jesli kierowca jeżdzi nieumiejętnie),

a i cena jak na rocznik jest w/g mnie duużo zawyzona jak na auto po jakieiś wymianie/naprawie.

Powodzenia.

Opublikowano
boogy : a jaka wg ciebie jest nie zawyzona cena na 328i w pelnym M-pakiecie i (praktycznie) pelnym wyposazeniem ??
kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano

do pełnego M-packa brakuje mu np.lusterek :mad2:

co do cen to można wejść na różne giełdy internetowe (polskie,zachodnie) i ceny są o wiele niższe,

a co do tego M-packa to zapewne ktoś go dokładał (tak jak u mnie)

i przyjrzał bym się temu dokładnie ,bo (nie twierdze) ale przedni zderzak może być zwykłym laminatem stylizowanym na ///M.

za taką cenę to powinno stać auto bezkolizyjne w idealnym stanie a nie po wymianie części świadczących o uderzeniu czołowym ,

no i ta nowsza nerka w 95r :duh: mnie troszkę kole w oczy,

nie twierdzę że nie jest ładne,no i ten motor na który choruje od jakiegoś czasu :cool2:

ale nie za taką cenę. (bo i tak zapewne bedzie jeszcze trzeba coś włożyć jak znam życie,)

a prawdę to tylko wróżka ci powie o stanie faktycznym :hand:

przykładowe ceny,AUTOSCOUT24

Opublikowano

http://www.autoscout24.pl/home/index/detail.asp?ts=5716603&id=gycdlhwd2mo&sc=&make=13&model=1645&pricefrom=0&euroto=0&zip= - masz podobna, z wiekszym przebiegiem (o ile ta o ktrej piszemy ma autentyczny) i spojrz na cene .. dolicz sobie sam dojazd i wychodzi ci cena ..

prawda jest taka - trzeba podjechac, ogladnac i jak jest dobra to brac .. ja jak sprzedawalem swoje auto tez od razu bez kitu mowilem ze blotnik malowalem .. nowsza nerka ?? ladniejsza .. wbrew pozorom to niewiele osob potrafi z zewnatrz odroznic samochod sprzed i po faceliftingu poza nerka ..

co do bezwypadkowosci - ile masz 328i coupe w Polsce bezwypadkowych ??

wiekszosc ludzi kupuje samochod cena .. a prawda jest taka ze zadbane mocne E36 coupe jest w cenie .. i jeszcze chwile bedzie .. nawet 325i (moim zdainem gorszy silnik) z rocznika `94 potrafia osiagac ceny 20 i wiecej tysiecy ..

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano

data przekroczenia granicy, nie bedziesz mial problemow o ile jest adnotacja w briefie o wyrejestrowaniu

Z tego co zrozumialem od wlasciciela to mowil ze jak ja zglosze w polsce dopiero zglaszaja to w niemczech, ( chyba nie jest wyrejestrowana u wroga) co za tym stoi??? Byla przywieziona rozbita na lawecie

Opublikowano

Wiec nie rozumiem,czemu uwazasz,ze ta trojka ma cofany licznik????

Po czym tak sadzisz?????

Moze tak naprawde ten samochod nalezal do 50cio latka,byl na niego zarejestrowany,a poruszal sie nim jego syn,ktory potem gdzies tam stuknal,i dlatego lampa i zderzak byly wymieniane,no i dlatego tez ja sprzedali przy tak niskim przebiegu!!! :mad2:

Wezmę w obronę xsilvera.

Bo 90% aut z komisu ma kręcone liczniki. Bo z tego żyją i to jest ich zarobek.

Ważną rzeczą jest ksiażka serwisowa. Ale i one są podrabiane.

Najlepiej kupować od znaomego, który kupił w salonie nowy wóz. Tylko ilu macie takich znajomych?

:| pozdr

:: Moje auto ::

:: Nieważne czym jedziesz, ważne dokąd ::

Opublikowano

a moim zdaniem przebieg w dzisiejszych czasach naprawde nie jest wazny... :duh:

moim zdaniem jest nie wazne czy na liczniu jest 100tys km czy 300 tys km najwazniejszy jest stan techniczny stan wizulany itd i na to trzeba moim zdaniem zwracac uwage a na przebieg lepiej patrzec z przymrozeniem oka :D

moje modele
Opublikowano
a moim zdaniem przebieg w dzisiejszych czasach naprawde nie jest wazny... :duh:

moim zdaniem jest nie wazne czy na liczniu jest 100tys km czy 300 tys km najwazniejszy jest stan techniczny stan wizulany itd i na to trzeba moim zdaniem zwracac uwage a na przebieg lepiej patrzec z przymrozeniem oka :D

tak ,tylko zauwaz,ze w polsce 95%kupujacych samochod patrzy wlasnie najpierw na przebieg a potem na stan techniczny :mad2: i tak wlasnie w polsce zawsze bedzie.malo osob kupi samochod ,ktory ma nastykane 280tys a nie jest wcale stary.

Moim zdaniem wszystko zalezy od jazdy. Jezeli samochod jest odpowiednio eksploatowany,nie gzity,traktowany z "szacunkiem" to taki samochod ,choc by mial przejechane 300tys ,to warto kupic :cool2:

Sam kiedys kupilem BmW740 z 98roku,mialo przejechane 340tys,autko pochodzilo od holenderskiego lekarza,auto bylo w stanie perfekcyjnym,silnik i skrzynia-perfekt.

Pojezdzilem prawie dwa lata i jeszcze nastukalem 36tys.i co?????? i nic,dalej jezdzi. :cool2:

Opublikowano

ja kupiłem e30 316 1993 rok w Austrii,przebieg 182000km i jest oryginalny.Wystarczy wejsc np.na mobile.de i zobaczyc jakie tam sprzedawane auta maja przebiegi.ALE :shock: bylismy kiedys z kumplami w Holandii i jeden z nich kupił VW 2 z 87 roku 1600 diesel z przebiegiem ORYGINALNYM 85000km.Auto było jakims tam autem denonstracyjnym.Przebieg nie zawsze powinien byc przewaga przy zakupie auta,warto jest sprawdzic jego stan.Znałem ludzi którzy w Polsce za 50 zł podbijali niemieckie ksiązki serwisowe.

Np. ja kiedys sprzedałem kumplowi VW GOLF 1 1.8 GTI z 1981 roku.Teraz to auto ma 350000km przebiegu i jezdzi.Moim skromnym zdaniem nie ma reguły.Trzeba auto obejrzec,przejechac sie i ewentualnie przebadac w serwisie lub zakładzie mechanicznym.Pozdrawiam.Prosiak :D

Opublikowano

No chlopaki nie moge dluzej czekac . Musze sie pochwalic : Nabylem ją jest sliczna, silnik jak zyleta nawet nie prychnie i dymka nie pusci. Owszem byla bita przod :ktos jej ryjka skosil czyli blotnik lampa maska zderzk, ale swietnie zrobione, stan idealny warto bylo.

Jeszcze pytanie do posiadaczy 328i do 3 tys. obrotow z dolu jakby wolniej sie wrecala, tak jakby dlawila sie powietrzem cieplym , juz jak zlapie 3 tys to odrazu odciecie heh. Co to moze byc? tez tak macie?