Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam kupiłem niedawno bmw e46 318i 2003 r i zauwazyłem po czasie wycietego kata po jakims czasie wyswietla sie bład p2738 od prawdopodobnie sady lambda za katem który defakto powinien byc czy ktos miał taki problem co w tej sytuacji zrobic ? kupic kata i załozyc czy sa jakies inne sposoby na check który sie wyswiatla?
Opublikowano
witam kupiłem niedawno bmw e46 318i 2003 r i zauwazyłem po czasie wycietego kata po jakims czasie

Oh Ci nasi diagności - połowie to powinni pieczątki pozabierać. Jestem ciekawy jakie są wartości NOx, CH i CO w tym "zatruwaczu".

Jest jeszcze jedna możliwość pozbycia się CHECK - wyciągnij z deski diodę. Innej możliwości bez katalizatora nie będzie.

Opublikowano

Tlenki same w sobie nie są aż tak groźne oprócz tych związanych z węglem, głównym kłopotem jest to, że NOx spotykają się z wodą i przeżrą wszystko, SOx chyba też są jak mnie pamięć nie myli w spalinach.

Wstaw katalizator i tyle. Btw jakie to uczucie nie mieć 10-15 koni?

Opublikowano

Kamyk a ty zmieszaj NOx i SOx z wodą i się tego napij to może nie będziesz pierdzielił o emulatorach.

Katalizator ma być w samochodzie i tyle bo będziemy wyglądać jak postępowe chiny.

Opublikowano
W sumie to tylko 1000zl. Już niedługo wszystkie samochody będą dokładnie sprawdzane w stacjach diagnostycznych, będzie płacz i lament po co ja wycinalem:)
Opublikowano
Kup emulator sondy lambda i sprawa rozwiązana za grosze.

OOOo o waśnie coś w ten deseń.

Ja do kompletu polecam jeszcze emulator maty pasażera, emulator airbagów, emulator poziomu oleju, emulator czujników zużycia klocków i do kompletu piękne klocki hamulcowe z ebonitu. Zapewniam, że będzie znacznie taniej a diagności i tak nie sprawdzają :mad2:

Opublikowano
Ja teraz wymienialem katalizator mam 2 sondy lambda ta pierwsza przed katalizatorem byla zepsuta co przyczynillo sie do rozwalenia katalizatora. Mam zalozony nowy katalizator i kosztowalo mnie to 320 zl plus koszty zalozenia. Tez chcialem go wycinac i wgl bo koszta, ale wydasz raz i na lata, pozatym po vos zalozyli ten katalizator i powinien tam byc bo jakby nie musial byc w aucie to by go nie zakladali co nie?