Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów,

Mam problem z zamkiem centralnym w prawych tylnich drzwiach. Dostałem info, że może to być siłownik. Kupiłem używany, sprawny siłownik i zamontowalem w zamku. Niestety zadziałał tylko raz czy dwa. Podejrzewam, że jest przerwana wiązka kabli bo są załamane zaraz przy kostce. Siłownik zadziałał przez chwile pewnie dlatego, że impuls akurat przeszedł przez kable gdy zostały w pewien sposób ustawione, tak jak czasem przy zepsutej jednej słuchawce ;) niestety juz nie udało się ich ustawić tak by przewodziły. Niestety nie mam narzędzi, żeby sprawdzić czy kable przewodzą i w ogóle przy tej wtryczce nic się nie da zrobic, kable są nie wyjmowalne, tak jakby inżynierzy BMW stwierdzili, że nigdy się nie zepsuje...

Problem polega na tym, że NIGDZIE nie mogę znaleźć takiej kostki na 3 piny. Po prostu jakby nikt nigdy nigdzie jej nie montował...

Czy ktoś ma jakiś pomysł gdzie dostać taką kostkę razem z kablami, żeby to podmienić ?

http://iv.pl/images/67409907211907923640_thumb.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W dziale giełda jest taki hubertus, handluje częściami do E36 napisz do niego.

Zresztą pogadaj z nim to wytnie Ci wiązkę to wymienisz ten kawałek przewodów i będziesz miał spokój

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Kostka jest jak najbardziej rozbieralna; najpierw wysuwasz zewnetrzna czesc a potem rozbierasz ta biala (ma po bokach zatrzaski). A najłatwiej to chyba miernik w kostkę i zobaczyć czy w ogóle jest napięcie...