Skocz do zawartości

e39 528i nierównomiernie pracuje!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam ,może ktos coś konkretnegoi doradzi. A mianowicie od kilku dni moje bmw nierownomiernie pracuje, po podpieciu kompa wyskoczyło -Czujnik połozenia Wału, i Czujnik Wałka rozrzadu. Obydwa wymienilem,lecz problem z obrotami na rozgrzanym silniku wciaż jest ten sam. doradzicie co może jeszcze to powodować dodam również na kompie wyskakiwał błąd SONDY,ktorej akurat ani w Kacie ani w kolektorze nie zauważyłem. w czym tkwi problem?????????????
Opublikowano
Kolego podaj rocznik swojego auta, to istotne dla ustalenia czy masz sondy tylko w kolektorze wydechowym, czy za katem również. To praktycznie niemożliwe, że nie posiadasz sond nigdzie :nienie: wtedy musiał byś mieć naprawdę kombinowaną sztukę
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
  • Autor
Betka jest z końca 97r. czujniki byly zakupione orginały w serwisie.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Hoho.

Nówki z serwisu. Szacun. Ile cię to zabolało?

Jeśli jest jeszcze błąd sond < taki opis błędu nic nam nie mówi> To szukaj w sondach które masz dwie.

Ale błąd sond może oznaczać inne problemy bo nie podajesz numeru błędu tylko , że to błąd sond.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
  • Autor
2x320 za czujki. podepne dziś kompa jeszcze raz i spiszę kod błędu tej sondy. A to nie będzie czasem któraś cewka?
Opublikowano
M52 nie mialy sondy na kolektorach. Na, kacie też nie tylko przed nim i za nim
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Oj akurat u niego sa w kolektorach przed katami.
Opublikowano
  • Autor
czyli obstawiacie sondy?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nic nie obstawiamy.

podaj błedy z kompa < najlepeij INPA>

To co masz może powodować wiele różnych spraw.

Jeszcze dokładnie opisz co rozumiesz przez nierównomierną pracę?

Szarpie?

Faluje obrotami?

Dławi się i gaśnie?

Opublikowano
M52 nie mialy sondy na kolektorach. Na, kacie też nie tylko przed nim i za nim

Daniel może bezpośrednio nie siedzą w kolektorze, ale bardzo blisko niego http://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=DD51-EUR-03-1998-E39-BMW-528i&diagId=11_1471 i ja zazwyczaj też używałem określenia,że sondy znajdują Się na kolektorze, więc to chyba nie jest błąd. Kto ogarnia temat będzie wiedział, o co chodzi prawda :?:

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.