Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z redukcją fabryczną mocy w BMW 420i Gran Coupe sprowadzonym z Belgii. Moc fabrycznie zmniejszona z 184KM do 163 KM.

Czy jest możliwe zwkszenie mocy do fabrycznej 184KM przez wgranie nowgo softu ? Może ktoś zna sprawdzone miejsce gdzie można to zrobić?

Czytałem o chiptuningu tgo silnika i wiem , że można go chipowac znacznie powyżej 200KM tylko czy warto, mnie zależy zeby odzyskac te 20 KM

Będę wdzięczny za pomoc

Pozdrawiam

Opublikowano
Cześć, z tego co się orientuję to wgranie fabrycznego softu w bmw nic Ci nie da, bo do Twojego nr VIN bedzie przypisany soft z redukcją mocy i tak i tak. Zrobienie czipa wiąże się z tym że przed każdą wizytą w ASO bd musiał wgrywać ori soft bo stracisz gwarancję ; )
Opublikowano

auto po niewielkiej naprawie blacharskiej więc gwarancji i tak już nie ma pewnie.

Przeglądałem oferte chiptuning z łodzi ale widzę że tam głównie diesle robią, nie wiem czy w benzynie to ma sens i czy ta różnica 20KM jest odczuwalna

Opublikowano

zgłoś się do prmax'a (BimmerUpgrades)...pewnie trzeba będzie wy-kodować opcję redukcji mocy (SA843) i wtedy wgrać "normalny" soft

różnica 20KM będzie odczuwalna...