Skocz do zawartości

Bmw 530d E60 nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ponieważ przeszukałem cały internet w rozwiązaniu mojego problemu i nie mogłem znaleźć postanowiłem napisać na fachowym forum tej marki.

Otóż mam problem ze swoim autem. Po ostatniej jeździe i mocniejszym docisnieciu gazu do podłogi nagle wyskoczył mi check pomarańczowy i komunikat "engine fault reduction power" , całości nie pamiętam. I odrazu po tym zwolnilem i jechałem spokojniej. Po dojechniu do domu postawiłem autko do garażu, po czym dwukrotnie ja zapaliłem ale komunikat zostawał ciągle. Za trzecim razem zapaliła i po chwili zgasła i juz więcej zapalić nie chce. Po przekreceniu zapłonu słychać z tyłu buczenie jakby pompka paliwa na pusto chodziła lecz paliwa jest prawie pół zbiornika.

Wiec tu moje pytanie. Czy to jest oznaką tego ze pompę szlak trafił?

I czy e 60 posiada pompkę progowa czy tylko tę w zbiorniku?

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Witam

Dziś po podladowaniu akumulatora postanowiłem coś podzialac przy aucie. Przy przekreceniu kluczyka na zapłon pompę paliwa było słychać lecz nie buczala ona. Przy próbie odpalenia nic tylko kręci a nie odpala. Postanowiłem spróbować odpalić z pomocą plaka i poskutkowało autko odpalił lecz komunikat został. Czym to może być ze bmka nie chce odpalić bez plaka? Czy może to być pompa paliwa?

Opublikowano
Podłącz do kompa i sprawdz błedy,z fusów nikt ci nie wywróży.
Opublikowano
Podejrzyj parametry ciśnienia paliwa przy rozruchu.
Opublikowano
Z plaka odpalil bo pompa przy silnku sama zaciągnęła paliwo i utrzymywala wolne obroty.NAjprawdopodobnije siadla ci pompka wstepna w baku
Opublikowano

Nie ma takiej opcji ,żeby pompa wc zassała(chyba ,że jest zintegrowana z pompą wstępną) ale nie wtym wozie.

Zacznij od wtrysków na przelewy.