Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka :)

Czytałem różne tematy związane z moim problemem, ale niestety nie znalazłem odpowiedzi :( Otóż w mojej beemce od strony pasażera, szyba przy otwieraniu drzwi raz opuszcza się wystarczająco, a innym razem za mało i podczas zamykania haczy mi o listwę. Myślałem, że to tylko kwestia ustawienia szyby, ale się myliłem. Dzisiaj zawiozłem auto do mechanika, rozebrał boczek i próbował ustawić. Niestety się nie da. Powiedział, że według niego to może być czujnik, albo silniczek. Miał ktoś z Was taki problem? Jeżeli tak to jak go rozwiązaliście?

Opublikowano

Naprawiałem podnośniki w dwóch E46 i żadnego czujnika nie znalazłem. Najczęstszy problem to wyrwane mocowanie linki w ślizgu. Od tego zacząłbym sprawdzanie. Tematów też jest sporo o tym.

Tu masz opis jak się za to zabrać. W 2-3 h powinieneś to na spokojnie ogarnąć (wliczając przerwę na browara).

http://www.diymybmw.com/e46/front-window-regulator/

Opublikowano
Naprawiałem podnośniki w dwóch E46 i żadnego czujnika nie znalazłem. Najczęstszy problem to wyrwane mocowanie linki w ślizgu. Od tego zacząłbym sprawdzanie. Tematów też jest sporo o tym.

Tu masz opis jak się za to zabrać. W 2-3 h powinieneś to na spokojnie ogarnąć (wliczając przerwę na browara).

http://www.diymybmw.com/e46/front-window-regulator/

Może chodziło mu o moduł komfortu?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Odświeżam temat. Byłem dzisiaj u elektryka. Sprawdzał czy silniczek jest sprawny. Wyszło, że wszystko jest ok. Według niego ślizgi też w porządku. Mi się też wydawało, że wszystko z nimi w porządku, bo nie ma problemu z całkowitym opuszczaniem i podnoszeniem szyby. Nie wiem już co mam robić. Chyba po prostu wymienię cały mechanizm, bo mam już dość sprawdzania wszystkiego po kolei.
Opublikowano
Gdzieś w czeluściach Forum jest temat o regulacji szyb w Ci.Są jakieś skręty regulacyjne od dolnej strony drzwi.Nie pamiętam dokładnie, :D
Opublikowano
To nie jest kwestia ustawienia szyb. Były ustawiane. Chodzi o to, że raz szyba opuszcza się centymetr, a innym razem tylko pół :mad2: