Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Panowie a ktoś się orientuje jakie muszą być warunki spełnione, żeby się spryski relfektorów załączyły? Bo jeszcze mi się nie zdarzyło...

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
Panowie a ktoś się orientuje jakie muszą być warunki spełnione, żeby się spryski relfektorów załączyły? Bo jeszcze mi się nie zdarzyło...

A nie ma w instrukcji? W F30 trzeba kilka razy szybę prysnąć w krótkich odstępach, chyba 3 jak dobrze pamiętam.

Opublikowano

Cześć,

jestem nowy na tym forum, do tej pory korzystałem z niego pasywnie.

Chciałbym was, doświadczonych użytkowników, poprosić o pomoc.

Jestem tuż przed zamówieniem G30 540iX i mam dylemat co do zawieszenia.

Aktualnie jeżdzę F11 z 2014 z Adaptive Drive i często włączam tryb SPORT, na co dzień jeżdzę na COMFOFRT, bo nie chce mi się przełączać, a praktycznie w ogóle nie używam COMFORT+ ( nie pasuje mi to pływanie ). Lubię szybko i dynamicznie jeździć, a czasami jest potrzeba zabrać całą rodzinę na wycieczkę ( 2 + 3 ).

W nowym BMW mamy do wyboru:

- zawieszenie M + Aktywny system kierowniczy,

- VDC + Aktywny system kierowniczy,

- Adaptive Drive.

Co według was najlepiej zamówić? Obawiam się trochę, że nieregulowane zawieszenie M może być za twarde.

Dziękuję za pomoc.

Opublikowano
Ja zamówiłem adaptive drive.Zastanawiałem się nad skrętną tylną osią i dd ale układ kierowniczy w tej opcji jakoś lekko działał jakbym nie czył samochodu.W Bawarii w W-wie mają skrętną oś więc sprawdź.
Opublikowano
Ja mam w f10 zawias M + aktywny układ kierowniczy i nie zamieniłbym na innym taki sam zestaw biorę w G30.

Sprzedam:

- Przednia nakładka M Performance carbon - BMW G30

- Nakładki lusterek M Performance carbon - BMW G30

Info priv.

Opublikowano

Przeszukując sklep BMW de natrafiłem na nowe wersje silnikowe. Poszperałem trochę na zagranicznych forach i wg strony BMW w Holandii w lipcu pojawią się:

518d

525d (tylko RWD)

540xd

520i

Dla mnie 525 będzie chyba dobrym wyborem (chociaż szkoda, że tylko RWD), bo jednak 530d za drogie, a 520d za słabe :)

Opublikowano
W F10 też były 525xd

RWD to nie XD.

Pzdr

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

Opublikowano

Podgląd z kamer na Telefonie nie działa i nikt ani w BMW POLSKA ani u dealera nie umie odpowiedzieć dlaczego i kiedy to w PL będzie działało.

pzdr

Opublikowano
Żartujesz chyba ...

Ale Car nie działa. Podgląd z kamer nie działa - jest więcej takich niespodzianek?

A komendy głosowe po Polsku w G30 działają? w F30 lipa :( Co do zdalnych usług to też nie ciekawie jak nie masz iOSa.

Opublikowano

Tak, nie ma przeglądarki internetowej, i nie dało się jej domówić, a byłem przekonany, że będzie.

Pzdr

Opublikowano

O ile dobrze pamiętam to w katalogu przy podglądzie z kamer nie ma żadnej gwiazdki...

No cóż - jak wrócę "do katalogu" bedzie chyba trzeba znowu wykorzystać profil na Facebooku i wymóc odpowiedz na pytanie "co to za cyrk"

Opublikowano
O ile dobrze pamiętam to w katalogu przy podglądzie z kamer nie ma żadnej gwiazdki...

No cóż - jak wrócę "do katalogu" bedzie chyba trzeba znowu wykorzystać profil na Facebooku i wymóc odpowiedz na pytanie "co to za cyrk"

Dokładnie, jak zadałem pytanie Pani z infolinii, czemu oferują coś czego nie oferują, to nie wiedziała co odpowiedzieć, bo w konf. wyraźnie napisane, że z opcją ParkingAssistantPlus dostajemy kamery oraz możliwość podglądu ze smartfona.

Pzdr

Opublikowano

Jak kupowałem obecne auto to wiedziałem więcej od sprzedawcy :)

Czuję że tu jest podobnie - będzie trzeba pewnie wsadzić kartę sim i ... włączyć WiFi.

Zastanawia mnie jeszcze jedno - czy obrazy z kamer można nagrywać. Bo wtedy nie będzie potrzebny rejestrator :)

Opublikowano

A co ma Wi-Fi do remote3dview? To idzię po karcie Sim, która jest w aucie z ConnectedDrive, tak samo jak usługi zdalne.

W ustawieniach prywatności nie ma opcji Remote3dView.

Opublikowano

No to że jak widać na filmiku obraz z kamer idzie po WiFi

Ps

Trzeba mieć swoją kartę sim czy mając wykupioną usługę dostaję kartę w cenie?