Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od jakiegos miesiaca zdarza sie i to teraz czesto ze na wolnych obrotach auto sie dławi na benzynie jak i na gazie (czesciej) dodajac gazu sie dusi i nie nabiera predkosci, po rozpedzeniu jest juz ok na wyzszych obrotach. spadku w mocy np jak jechalem majac 4tys obrotow 140km/h tak jest dalej. I nie wiem czy to przewody czy filtr paliwa czy wtryski gaz czy co. Pytam ogolnie od czego zaczac sprawdzac i gdzie wgl jest ten filtr paliwa ?. dzieki.

Opublikowano

filtr paliwa masz pod autem.

kiedy świece zmieniałeś ? cewki ? jeśli się dusi na paliwie i na gazie to filtr paliwa nie ma nic do tego. Raczej układ zapłonowy.

szukam
Opublikowano
jak kupilem to nic nie robilem a zrobilem 25 tys jak do tej pory.

Hm, ciekawe jak się ma olej. A co tam, nie ważne w sumie :D

Świece pewnie trup, może jakąś nieszczelność w układzie. Filtry od gazu które się wymienia co 10tyś. też nie były zmieniane, pewnie podobnie jak filtr powietrza, prawda? :)

Może lepiej będzie jak oddasz go na złom albo komuś kto dba o auta, bo jak zaczniesz cokolwiek robić to się okaże, że rzeczy do wymiany będzie multum...

Opublikowano

Ale tak robi chyba wiekszosc, kupuje i jezdzi do puki odpala, pozniej na drogach wypadki i zawsze przez nadmierna predkosc, a nie przez to ze wraki ledwo kupy sie trzymaja. Kiedys kolega (z zawodu mechanik samochodowy) poprosil mnie bym go gdzies zawiozl bo cos tam wypil, pojechalismy jego A4 b5, przejechalem 70km, gdy juz parkowalem ostatecznie na miejscu kola sie poskladaly w obie strony-rozsypala sie koncowka kierownicza. I jakie szczescie ze na parkingu a nie przy wyprzedzaniu. Kupujac auta 15-20 letnie praktycznie nie ma opcji zeby nic nie bylo do roboty. Szczesciarzem byl gosc co kupil moje E36 za 2700zl z gazem sekwencyjnym, M44 i nie bylo jednej rzeczy ktora nie dzialala, mialem ja 8 lat i zbalem jak wlasna kieszen, sprzedalem dlatego ze miala juz troche rdzy (wcale nie duzo, miejscami purchle i troche progi) i kupilem E46. Wystawilem ogloszenie, w ciagu 40 minut mialem 25 (!) Telefonow, auto sprzedalem nastepnego dnia.

To jednak wyjatek, wiekszosc sprzedaje auta gdy jest z nimi mniejszy lub wiekszy problem ukryty i chca sie go pozbyc.

Opublikowano

Hm, ciekawe jak się ma olej. A co tam, nie ważne w sumie :D

Świece pewnie trup, może jakąś nieszczelność w układzie. Filtry od gazu które się wymienia co 10tyś. też nie były zmieniane, pewnie podobnie jak filtr powietrza, prawda? :)

Może lepiej będzie jak oddasz go na złom albo komuś kto dba o auta, bo jak zaczniesz cokolwiek robić to się okaże, że rzeczy do wymiany będzie multum...

Słuchaj napisałem ze nie robiłem nic ze swiecami i przewodami. poza tym..

Zawias Gwint Lampy Angel Eyes Ring Wnętrze M pakiet Dolot powietrza filtr Zmieniony Po kupnie i niedawno(tydzien) Olej Po kupnie i 3 tyg temu razem z filtrem. Nie powiem z Filtrami nic nie robilem od gazu ( nie znam sie)

Opublikowano

Czyli wizualnie rzezba a mechanicznje szrot z tego co piszesz. Zrobiles wszystko co nie potrzeba do sprawnej jazdy.

Nie pytaj tylko zadbaj o auto.

szukam
Opublikowano

Słuchaj napisałem ze nie robiłem nic ze swiecami i przewodami. poza tym..

Zawias Gwint Lampy Angel Eyes Ring Wnętrze M pakiet Dolot powietrza filtr Zmieniony Po kupnie i niedawno(tydzien) Olej Po kupnie i 3 tyg temu razem z filtrem. Nie powiem z Filtrami nic nie robilem od gazu ( nie znam sie)

Przeczytaj to pierwsze i powiedz czy widzisz tam jakikolwiek serwis czy nie? Więc właśnie. Napisałeś że nie robiłeś nic, więc nic to nic i teraz nie wciskaj mi tu kitu :cool2:

Radzę Ci zacząć od reszty filtrów i sprawdzenia nieszczelności w układzie dolotowym.