Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

czy moge wyciagnac akumulator na jakis miesiac bez zadnych konsekwencji? czy pozniej bez problemu odpale autko? nie powstana jakies bledy?

Obecnie:

F11 530d M-Pakiet 2013

F10 520D M-Pakiet 2012

F25 X3 2012r.

Było:

1.E36 320i Coupe

2.E36 323i Coupe M-Pakiet

3.E46 320D Touring

4.E46 330xd Touring

5.E39 525D Sedan M-Pakiet 2000

Opublikowano
... centralny nie działa !!!

komputer silnika sam się zaprogramuje ...

Komputer silnika jest zaprogramowany, nic sie w nim nie programuje, zakładasz akumulator, odpalasz auto i jedziesz, chyba że masz coś uszkodzone z głownych elementów potrzebnych do pracy silnika ( przpływomierz, sonda lambda itp. ) to wtedy przez jakiś czas silnik może dziwnie pracować.

A z tym centralnym to chyba oczywista sprawa że jak nie ma zasilania to raczej żadne urządzenie elektryczne działać nie będzie.... :wink:

Moje autko stało z odpiętym akumulatorem cały maj, podłączyłem go, silniczek zapalił jakby dzień wcześniej był odpalany :wink: tak że jak koledzy wyżej napisali swobodnie możesz odpiąc aku na długi czas :wink:

Opublikowano
Stelmacher śmiało właśnie wczoraj naprawiałem rozrusznik i aku wypiołem na czały dzien nic sie nie dzieje tylko tak jak poprzednik mówił centralny nie działa i jak masz fadio kodowane to bedziesz musiał wprowadzić kod
Opublikowano
dzieki chlopaki za szybkie odpowiedzi

Obecnie:

F11 530d M-Pakiet 2013

F10 520D M-Pakiet 2012

F25 X3 2012r.

Było:

1.E36 320i Coupe

2.E36 323i Coupe M-Pakiet

3.E46 320D Touring

4.E46 330xd Touring

5.E39 525D Sedan M-Pakiet 2000