Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mocny ? a może spróbuj klejem do szyb :)

Jest:e36 kupeta 2.5; e70 3.0 sd

Prawo jazdy & POLON.. BMW :D

Diagnostyka BMW od 1988r. do 2019r.. i rolowanie nadkoli // pisać PW

Opublikowano
W e46 coupe odpadła mi uszczelka koloru tapicerki, kleiłem ją ostatnio jakimś klejem guma/metal, ale przyszły upały i znów odpadła.

Jaki klej polecicie?

DOKŁADNIE MOŻESZ POKAZAĆ NA FOTO CO CHCESZ SKLEIĆ ?

Opublikowano
ale przyszły upały i znów odpadła.

Ja też zauważyłem że mieliśmy ciepły styczeń ale upalnym miesiącem tego bym nie nazwał :D

A przechodząc do samego pytania choć dokładnie nie wiem o co ci chodzi to tak jak napisał kolega wcześniej klej do szyb na pewno da rade

Opublikowano
zależy co kleimy klej do szyb i kropelka to NIE uniwersalne kleje do wszystkiego :mad2:

Dzięki za tą mądrość życiową , moje życie na pewno zmieni się na lepsze od tej chwili

Opublikowano

http://www.katalog-samochodow.pl/files/automobily/st1/1209/800x600_pl_PL/1326498857-bmw-3-e46-coupe-318-ci-105kw-6475.jpg

chodzi o tą kremową biegnącą wzdłuż obrysu drzwi zaraz obok czarnej gumowej.

super glue czy inne się nie łapią, a ten guma/metal się nie sprawdził.

Opublikowano

czy ta uszczelka jest wciskana na rant metalowy ?

Jeśli tak to proponuje oczyścić, odtłuścić nanieść klej do tapicerki np: DINITROL 452 spray poczekać 10-15min i wklejać, pamiętaj ze klej do szyb w razie co jak złapie to na amen już nie zdemontujesz niczego .

Opublikowano
zależy co kleimy klej do szyb i kropelka to NIE uniwersalne kleje do wszystkiego :mad2:

Dzięki za tą mądrość życiową , moje życie na pewno zmieni się na lepsze od tej chwili

co 3 klient przyjeżdża i chce wszystko na klej do szyb łapać , plastiki różnego rodzaju,listwy metalowe , anteny, poduszki od zawieszenia i myślą że klej do szyb to cudowny klej do wszystkiego, są lepsze kleje przystosowane do łączeń tkanin plastiku ,metali.

Opublikowano
Kolego przyklej to tak jak pisałem wcześniej klejem do szyb a będziesz miał święty spokój . Tylko ostrożnie żeby nie pomazać tym klejem tego materiału na gumie bo strasznie brudzi . Żaden klej w sprayu nie utrzyma takiego ciężkiego elementu tym bardzie narażonego na zawadzenie przy wsiadaniu i wysiadaniu . To już dużo lepiej to przykleić zwykłym budaprenem , z tym że wbrew pozorom budaprenem trzeba umieć kleić
Opublikowano
Kolego przyklej to tak jak pisałem wcześniej klejem do szyb a będziesz miał święty spokój . Tylko ostrożnie żeby nie pomazać tym klejem tego materiału na gumie bo strasznie brudzi . Żaden klej w sprayu nie utrzyma takiego ciężkiego elementu tym bardzie narażonego na zawadzenie przy wsiadaniu i wysiadaniu . To już dużo lepiej to przykleić zwykłym budaprenem , z tym że wbrew pozorom budaprenem trzeba umieć kleić

A butapren to lepszy niż klej w sprayu ?

Klej jak kolega radzi ma widocznie doświadczenie . Pozdrawiam.

Opublikowano
sklej białą podsufitkę budaprenem.

Jak będzie temat o podklejaniu podsufitki to będę pisał wtedy o moich doświadczeniach z podklejaniem podsufitek . Puki co jak byś nie zauważył piszemy o podklejaniu uszczelki