Skocz do zawartości

Wgięta podłużnica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam sprawę, dodam od razu, że tak wiem po zdjęciach ciężko stwierdzić ale proszę o wyrozumiałość i wyrażenie opinii na podstawie tego co widać.

Otóż mam na oku ładną e36 coupe za przystępną cenę, tylko sprawa wygląda tak, ze była bita w przód, właściciel aktualny taka ją kupił i z zewnątrz wszystko ładnie spasowane, maska jest trochę innego koloru niż reszta ale to do wymiany.

W środku jednak wyraźnie widać na obu podłużnicach leciutkie "wklęśnięcia". Generalnie samochód ma mi być jako buda pod projekt z mocniejszym silnikiem więc zwracam uwagę bardziej na rdze i tego typu sprawy niż mechanikę, jest to jedyny mankament oprócz leciutkiej rdzewki na nadkolu no ale wiadomo, sprawy groszowe.

Poniżej zamieszczam zdjęcia i proszę o ocenę czy widoczne na zdjęciach wygięcia podłużnic mogą jakoś wpłynąć na późniejszą eksploatację auta.

Pozdrawiam i z góry dzięki za odp ;)

http://zapodaj.net/ab90e60701220.jpg.html

oraz

http://zapodaj.net/6f01ed66547ff.jpg.html

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
witaj . Takie uszkodzenie ktore jest widoczne nie ma wplywu na dalsze uzytkowanie . niemniej jednak nalezy to naprawic , patrza na to z perspektywy technologicznej koncowki podluznic nalezy wymienc na odcinku okolo 15cm , a patrzac realnie no i moze obiektywniwe wystarczy lekko wyciagnac i delikatnie przeklepac . Wazne jest to czy nie ma przelaman blizej kielicha - zakladam ze auto mialo czolowe uszkodzenie - lekkie i w tym przypadku ingerencja typu wymiana podluznic ( fragmentow ) w ogole nie ma miejsca w tym przypadku . A co ciekawe sa tacy co jezdza z takimi podluznicami :) .oczywiscie nie popieram ! tak naprawde to po naprawie tych podluznic jedynym mankamentem w kontekscie bezpiczenstwa bedzie to , ze przy ewentualnej kolizji ( lekkiej ) te podluznice szybciej poddadza sie przelamaniu .... . wiele by pomoglo gdyby byly zdjecia calego auta ( nie rozebranego ) .....pozdro
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
To nie byl wielki dzwon ale dla mnie jak szukasz pod projekt budy to ta od razu jest skreślona. Inwestuje się tylko w dobre auta takie coś można kupić za grosze do tłuczenia na codzień a nie na projekt wybór e36 jest na tyle duży że bez problemu znajdziesz coś lepszego.