Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Auto mam prawie 2 lata. Zawsze po naciśnięciu przycisku otwierania drzwi było mignięcie kierunkami i zapalały się ringi, tylne światła, klamki.

Od dzisiaj otwierając samochód migną kierunki i zapalają się tylko klamki.

Co mogło się zepsuć?

Ringi i światła normalnie działają.

Przy aucie nic nie grzebałem, pozycja włącznika świateł jak zawsze w pozycji A, samochód bez i-drive.

Proszę o jakieś sugestie

Pozdro

• Członkowie klubu
Opublikowano

Sprawdź kondycję akumulatora.

Po "zachowaniu" auta, stawiam na akumulator.

Opublikowano

Problem z aku.

Ringi raz są raz niema.

Dzisiaj pojawiła mi się kontrolka aku na żółto.

W statusie oszacowania naładowania mam z 5 ostatnich dni od 34%-42%

Spróbuję go podładować w poniedziałek.

Generalnie mam podłączone radio, dvr, wzmacniacz, do tego krótkie trasy i akumulator dostaje po dupie ;/

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Problem z aku.

Ringi raz są raz niema.

Dzisiaj pojawiła mi się kontrolka aku na żółto.

W statusie oszacowania naładowania mam z 5 ostatnich dni od 34%-42%

Spróbuję go podładować w poniedziałek.

Generalnie mam podłączone radio, dvr, wzmacniacz, do tego krótkie trasy i akumulator dostaje po dupie ;/

Cześć

Temat widzę, że sprzed roku więc to chyba sezonowe problemy :)

Pamiętasz czy wtedy po prostu po naładowaniu aku wszystko było ok?

Ja mam ten sam problem i faktycznie wystąpił przy słabym aku. Natomiast po naładowaniu nie zniknał. Akumulator już śmiga, a powitalnych nadal nie ma

Opublikowano

Po podładowaniu wszystko wróciło do normy.

Masz problem z akumulatorem ;)

Ładowałem go prostownikiem ale ze starości ładował sie tylko do 35-40%

Gdzie przy tej wartości normalnie samochód zapala.

Ale jak przyjdzie zimniejsza pora poj aku sie zmienia i samochód inteligentnie wyłącza zbędne rzeczy żeby zapalić ;D

Przyznam wam się że nie wymieniłem od tamtej pory akumulatora, zawsze od strzała pali ale jak jest poniżej -5 to czasem nie ma tylko tych swiateł. Ale mi to nie przeszkadza ;)

Pozdro

• 4 lata później...
Opublikowano
Odgrzeje temat. Musiałem zacząć używać drugiego kluczyka, wcześniej (jakoś godzinę przed użyciem drugiego) wszystko działało normalnie, bez znaczenia na porę dnia i w pozycji 0 na światłach, ringi się zapalały po otwarciu auta z kluczyka, teraz po włączeniu w menu idrive tej funkcji ringi nie odpalają, nie mam problemu z Aku, miał ktoś podobny problem?