Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanko odnośnie zmiany zawieszenia Ponieważ w moim e46 330d 2001r mam założone gwintowane zawieszenie nie mam pojęcia jakiej jest firmy i ile obniża ponieważ auto już tam kupiłem wiem tylko że sprężyny i amortyzatory są koloru zoltego :)

Chce zmienić na seryjne ponieważ jeżdżę po Holandii a jak wiecie dużo tu progów i często chacze więc postanowiłem że zrobię zmianę na seryjne. Pytanie moje czy do wymiany podlegają tylko amortyzatory i sprężyny czy dodatkowo jakieś drazki itp. I jakiej firmy kupić amortyzatory. Prosze o poradę a jak macie namiary na necie gdzie idzie kupić gotowy komplet bez kombinowania to proszę o linka

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Tja jak by to sprężyny odpowiadały za charakterystykę. Zapisz to sobie w uproszczeniu:

Sprężyna wysokość

Amortyzator twardość.

Masz 330d a one dostawały chyba seryjne sportowo dostosowane zawieszenie.

Co masz za gwint? To będziemy przynajmniej wiedzieć jaka jest jego twardość.

Trza było kupić 5 serię XD 3 na max felgach i sportowo dostosowanym zawieszeniu nie ma nic wspólnego z wygodą.