Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy,

Powoli przymierzam sie do zakupu nowej kamerki samochodowej i tym razem chcialem podpiac ja bezposrednio do puszki z bezpiecznikami co pozwoli mi na nagrywanie podczas postoju (parking mode - motion detection)

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00M4J5VUY?psc=1&redirect=true&ref_=ox_sc_act_title_1&smid=AU867AB8PWKZ4

Kamerke chce wpiac do tego oto ustrojstwa ktore zapobiega rozladowaniu akumulatora podczas nagrywania przy wylaczonym silniku (2x kabelki - jeden wpiety do bezpiecznika przez ktory prad plynie tylko w czasie kiedy zaplon jest wlaczony - 14V - czerwony, drugi wpiety do bezpiecznika przez ktory plynie prad nawet w czasie kiedy zaplon jest wylaczony - 13V - zolty).

http://www.amazon.co.uk/dp/B00LN2BZL2/ref=pd_luc_rh_hashrec_01_01_t_img_lh?_encoding=UTF8&psc=1

Pytanie teraz do Was - w ktory bezpiecznik najlepiej sie podpiac - przez ktory plynie prad nawet jesli samochod jest wylaczony/kluczyk nie znajduje sie w stacyjce?

Z tego co slyszalem w nowszych BMW hard wire trzeba robic bezposrednio do aku poniewaz prad w bezpiecznikach po wyjeciu kluczyka plynie do 30min max problem w tym ze nie wiem czy e92 jest na tyle nowe...?

Opublikowano
Z tymi urządzeniami zabezpieczającymi to uważaj, bo ja kiedyś kupiłem jedno i z ciekawości sprawdziłem w pracy na zasilaczu regulowanym i wyszło, że:

• odcina dopiero przy spadku w okolice 9V (twój jest regulowany, ale i tak bym sprawdził)
  • podłączony bez obciążenia bierze kilkadziesiąt mA prądu

Dziekie Kriss - na pewno sprawdze.

Orientuje sie ktos w ktory bezpieczik sie z tym wpiac?