Skocz do zawartości

E39 530dsilnik samoczynnie wchodzi na wysokie obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

viewtopic.php?f=72&t=117890

Witam wszystkich, mam nadzieje że nie odswierzam nic starego ale nigdzie nie mogę znaleźć identycznego tematu, a więc jak w tytule mam problem z moją bunią,zdarzyło mi się tak już 2 razy i to zawsze jak padał deszcz. To znaczy po chwili jazdy zaczęła wpadać w wysokie obroty t.j ok 2-2,5 tyś /min i za jakąś chwile zapaliły się kontrolki abs i trakcji i obroty się uspokoiły.

Teraz cały czas palą się te kontrolki. Co to może się dziać,czy ktoś miał może podobny przypadek, prośba o pomoc z góry dziękuję.

P.s wiem ze przyczyną palenie się tych kontrolek jest najprawdopodobniej któryś czujnik abs, ale matwi mnie powiązanie tych dwóch spraw naraz,dodam że w obydwu razach miałem identyczną sytuację, najpierw obroty,potem kontrolki i spokujbz obrotami dzięki jeszcze raz.

Edytowane przez Jarson1

Opublikowano
Dobrze celujesz czujni abs powoduje takie cyrki jeżeli prędkościomierz działa to prawy tył jeżeli nie działa to lewy tył w moim przypadku był walnięty lewy tył po wymianie na podróbę auto bez mojej kontroli samo wkręcało się w obroty ,wymieniłem podróbę na oryginał i wszystko wróciło do normy już nigdy zamienników :D ten przypadek miałem w e39 2,5 tds
Opublikowano
  • Autor

Dzięki za odpowiedź.

Tylko zastanawia mnie co ma taki czujnik abs do obrotów.

Opublikowano
Dzięki za odpowiedź.

Tylko zastanawia mnie co ma taki czujnik abs do obrotów.

Czujnik ma wiele wspólnego ,przez czujnik wariuje kontrola trakcji i to powoduje samoczynne przyspieszanie auta sprawdz to i podziel się opinią :wink: