Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem bmw e36 :D mam problem z rozrusznikiem gdy jest zimny rozrusznik się włącza ale nie lapie silnika gdy jest ciepły odpala bez problemu postanowilem wymienić rozrusznik na regenerowany z allegro tylko problem w tym , że podczas zamawiania trzeba podać ilość otworow gwintowanych w rozruszniku na aukcji pisze, że występują z dwoma otowrami gwintowanymi lub dwoma przelotowymi czy może mi ktoś powiedzieć jaki rozrusznik wystepuje w mojej buni (e36 1.6 m43 compact 1995r) czy musze go wyciągnąć
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wymień bendix i już. Lub pojedź do fachowca i wymieni Ci w pół godziny.

Po co kupować drugi rozrusznik i wydawać pieniądze?

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Bylem u mechanika ale powiedzial , że cały rozrusznik do regeneracj , poza problemem z bendixem wydaje z siebie dziwne dziwieki a koszty rzędu 600 zł za taka naprawe to chyba za dużo na allegro znalazłem regenerowany rozrusznik Bosch z 12 miesięczna gwarancjią za 160zł tylko trzeba podać te otwory czy są z gwintem czy bez
Opublikowano
Jeśli masz rozrusznik bosch zrób jak radzi CICHY525 jeśli magneti marelli to kup boscha i oddaj do sprawdzenia. Zdecydowanie wybierz ten z otworami gwintowanymi a dlaczego to dowiesz się montując rozrusznik :mrgreen: Możesz kupić od m50 m52 bo są takie same jak w m43.