Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam następujacy problem , w e36, w aucie nie grzeje ogrzewanie nawet jak auto ma 90stopni, wczoraj było płynu mało w chlodnicy a teraz patrze jest tyle ze mało się nie wyleje, próbowałem odpowietrzycć tym odpowietrznikiem koło zbiorniczka, ale dalej nie grzeje są inne odpowietrzniki gdzieś? płyn czysty bez oleju, druga sprawa to auto sie długo nagrzewa pion dobiero po 12km jadąc przy obrotach do 3 tys co normalnie powinnien sie nagrzać w jakies 5 km, bo zimno nie jest -2stopnie . macie jakąś wskazówke co to może być :?:
Opublikowano

zacięty zawór w pozycji zamkniętej na nagrzewnice może ? zobacz za kolektorem ssacym, prawie pod szybą masz tam takie małe krótkie wężyki i elektrozawór albo zawory zależy jaka klima. Może nie dochodzi płyn do nagrzewnicy i stad brak ogrzewania. Do tego warto odpowietrzyć układ (nie jest proste i wielu ludzi ma problemy), znajdziesz instrukcje na necie albo w sam naprawiam e36.

co do długiego nagrzewania to może termostat znowu przyciety w pozycji otwartej ? w trasie nie spada ci temp. w sensie że opada wskazówka ?

szukam
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
to jeszcze ja, termostat, był wymieniany przy remoncie głowicy , ale być może się zacią, wasze ile się nagrzewają? tu wczoraj patrzyłem pion po 9 km, czyli szukać albo przy termostacie problemu albo przy nagrzewnicy? by to auto normałnie się nagrzewało, kumpla honda w benzynie po 3km pion
Opublikowano
no ja też coś takiego, obecnie jak jest ciepło po nocy to chwila moment i pion. M52 i tak się dość długo grzeje, dużo płynu chłodniczego jest. Miałem honde 1.8 to połowe szybciej był pion a raczej poziom :P
szukam