Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów.

Problem jak w temacie. Szczególnie teraz jak jest zimno najpierw zalatuje troche olejem a potem gazem po czym przestaje. Za bardzo nawet nie wiem jak bo wydaje się jakby to było z nawiewów.

Jakiś pomysł co to może być?

Buczu
Opublikowano
U mnie olejem nie smierdzi, ale z gazem mam podobnie. Dzieje sie to wtedy, jak auto jest zimne, i zaczyna smierdziec mniej wiecej w momencie przelaczania na gaz. Smierdzi przez minute czy dwie, a potem jest ok. Co ciekawe, dzieje sie tak tylko po zatankowaniu na BP :? Gdzies znalazlem info, ze to moze byc wina luznych cybantow na wezach, wiec w wolnej chwili bede sie musial temu przyjrzec.
Opublikowano
Sorry za lekki OT, ale przy okazji mam pytanie - jak wygląda sprawa zapachu spalin w x5 zasilanej LPG? Śmierdzi gazem za autem na postoju / w czasie jazdy?
Opublikowano
Wiesz ciekawe pytanie :) ale generalnie nie ma zapachu. Generalnie nie powinno walić gazem. Chyba ze ma ktoś źle instalacje założona albo ma stare instalacje to wtedy rzeczywiście wali a tak to sie nie spotkałem. Na pewno to mogę Ci powiedzieć, że silnik chodzi ciszej i ogólnej łagodniej. Jak dla mnie lepiej.
Buczu
Opublikowano
No właśnie ciekawi mnie to bo rozważam montaż gazu w swojej, a wiadomo żę nasze czołgi swoje palą, spalin więc też trochę jest, nie chciałbym żeby ciągnął się za mną zapach LPG :D
Opublikowano
Specjalnie dziś sprawdzilem nachylając się nawet na rurke :D i nic nie czuć. Co do kabiny to rzeczywiscie obstawiam co kolega pisał ze sie cybanty poluzowały albo gdzieć lewe powietrze zaciaga z komory silnika bo sie gdzieś jakas dziura zrobiła w układzie nadmuchu.
Buczu
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Sprawa wyjaśniona - była nieszczelność na przewodach - za 30zł sprawdzili poprawili i po wszystkiemu :)
Buczu