Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Problem polega na tym ze nie przerzuca biegow tzn z 2 na wyzszy przeciaga nawet do 5tys obr i wiecej musze wtedy z biegu d przelaczyc na S i z powrotem i wtedy schodzi z tych 5tys obr na ok.2tys nie wiem co jest zanim gdziekolwiek pojade moze poradzicie co to moze byc ewntualnie moze cos doradzicie z gory dzieki. Dodam ze dotyczy to E-39 z 2.8.
Opublikowano
Nie mowisz czy stalo ci sie to nagle, czy na kazdym biedu wchodzi na wysokie obroty, czy na cieplym i na zumnym silniku zachowuje sie tak, samo.Ja mam automata, tylko ze w mercu 90 r i na zimnym silniku z 1 na 2 zmienia przy wyzszych obrotach i troche szarpnie, ale na cieplym chodzi jak "nowy", narazie z tym jezdze bo sie da jezdzic. Musze cie zmartwic ze naprawa ASB to wydatek 3 tys. zl., ale moze i dojsc do 8 tys, tak mi mechanik powiedzial. fajne jest strona www.automat.pl, ale w przebudowie, sporo sie tam dowiedzialem na temat mojej skrzyni i ustawilem ja optymalnie. Powiem tylko ze kiedys mialem problem na zimnym silniku jak juz raz mocno wcisnolem gaz to do mometu jak sie mocno nie rozgrzal to zmienial mi biegi przy bardzo wysokich obrotach, okazalo sie ze linka ktora idzie do skrzyni i sprzegnieta jest z linka gazu sie zatarla i ciezko pracowala w pancerzu, nasmarowalem to i jest oki. Tak ze jak strona bedzie aktywna to polecam, to tyle zycze powodzenia, nara

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano

Powodów może być dużo, od błędów w komputerze, zapchanych kanałów olejowych do uszkodzeń mechanicznych.Radzę udać się do dobrego mechanika specjalizującego się w automatach.

Powodzenia

Misiu

750i :?

Opublikowano
Problem zniknal tak jak sie pojawil czyli niespodziewanie i jest ok a jesli chodzi o objawy to nie mialo znaczenia czy byl zimny czy rozgrzany reagowal tak samo raz przerzucil na wysokich a raz musialem ratowac sie jak pisalem przelaczajac z D na S i z powrotem. Pojezdze jesli problem sie powtorzy bede zmuszony zwrocic sie do szpeca. Dzieki za pomoc.
  • 2 lata później...
Opublikowano
witam, i jak tam teraz jest, wszystko dziala z tym automatem, czy miales jakies przygody ? jezeli tak to co to bylo i jak naprawiles?
Opublikowano
witam, i jak tam teraz jest, wszystko dziala z tym automatem, czy miales jakies przygody ? jezeli tak to co to bylo i jak naprawiles?

Naprawilem a raczej naprawili goscie ktorzy podlaczyli komputer wywalili bledy i cacuszko :D koszt operacji 50 zł (to lubie )

Opublikowano
no to dobrze, ale moze byc tak ze cos spowodowalo te bledy, jak one juz byly zapisane w komputerze to te partie czescie byly sprawdzane i cos nie dzialalo, teraz je wykasowales, ale kto wie czy w niedalekiej przyszlosci sytuacja sie nie powtorzy,bo w sumie nie znalazles przyczyny takiego zachowania, mozliwe ze to znak ze trzeba bedzie niedlugo olej wymienic, jak by cos sie dzialo to pisz, zycze Ci zebys pojezdzil jak najdluzej .
Opublikowano

Od momentu kiedy zapodalem ten temat nie dzieje sie nic nie pokojacego ale gdyby cos to bede kierowac sie tutaj do skarbnicy wiedzy :D .

Mam nadzieje ze jeszcze pojezdze chyba ze zmienie auto :) .

Dzieki i pozdrawiam