Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

viewtopic.php?f=72&t=117890

siemanko problem polega na tym iz akumulator warty kupiony w czerwcu tego roku teraz zachowuje sie jak by padal mianowicie jest mroz i slabo odpala auto w tescie przy uruchomionym silniku ma 14v rano gdy ruszam do pracy przed odpaleniem robie test a tam mniej niz 11v gdzie tkwi problem? co mi zjada ten prad czy elektroniczny podgrzewacz wody wlacza sie w nocy? wiem ze pare razy jak siedzialem w wylaczonym aucie cos na ok 30 sekund sie wlaczylo lecz nie byl to podgrzewacz ani zaden wiatrak wiec co? moze ktos pomoze gdzie szukac usterki

Opublikowano
A wcześniej nie było takich problemów?? Bardzo często powodem rozładowywania aku jest tzw. "jeż" element układu sterowania ogrzewaniem, który po zgaszeniu nie przechodzi w stan uśpienia i pobiera dość znaczne ilości prądu. Przeszukaj forum znajdziesz dużo na ten temat
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź pojemność akumulatora w jakimś warsztacie. Spróbuj podładować go na małym prądzie przez noc i potem zobacz jak się będzie zachowywał przez kilka dni.Zrób test jeśli możesz poboru prądu w aucie po zamknięciu go.Są także opinie o Warcie dosyć niepochlebne.Masz gwarancję to jakby co-reklamuj.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.