Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, czy mógłby ktoś mi odczytać test z korekty wtrysków, test robiony na zimnym silniku , wtedy najwięcej przerywa,
czy któryś jest już do regeneracji,silnik nie równo pracuje, szczególnie na zimnym silniku, bmw e46 330d M57 2001r.Pozdrawiam,jeszcze nagranie z zegarów
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Korekcje sprawdza się na porządnie rozgrzanym silniku. Na filmie strasznie miesza wartościami.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wtryskiwacze zostawiłbym raczej w spokoju, możesz ewentualnie zalać LM diesel spulung na małą ilość paliwa w baku lub jeśli Ci się chce to podpiąć przy pompce progowej i niech pochodzi tylko na nim, powinny korekcję poprawić się.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Dziwi mnie fakt ze jak jest ciepło na zewnątrz np +20c, to jest spokój , wydaje mi się ze to mogą być świece,ale ciekawe czemu korekty są tak rozjechane na zimnym silniku
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Zalalem i nic dalej o samo ,bylem u mechaniora ,stwierdził ze albo czujnik ciśnienia na pompie , albo na listwie , ciekawe czy to możliwe,pozdrawiam. Nie wiem co tam siedzi ale dzisiaj jak jest temperatura na +,to wo gule nie przerywa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakie masz błędy? Zrób test podczas z jazdy z gazem w podłodze o 3 biegu w górę, od niskich obrotów przy zakładce z ciśnieniem powietrza, cr i odczytami przepływomierza (f5 -> f6).

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL