Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wziołem sie za naprawę i stanęła bo nie potrafie znależć przyczyny! sprawa wygląda tak: trzęsło mi budą podczas jazdy przedzaił 60-80km/h ! drgania przenosiły sie na całe autko. Wykluczyłem że to koła bo założyłem inne i jest tak samo ! podniosłem auto- dokręciłem wał tam gdzie się łączy ze skrzynia i tam gdzie z dyfrem bo były duże luzy!!sprawdziłem podporę i krzyżaki - są na bank w porządku; wymieniłem poduszki pod silnikiem!! teraz jest niby ok ale jak wzkazowka predkosciomierza wejdzie na 50km/h buda lata jak oszalała a potem już nie ! mój mechanik sugeruje jeszcze wymianę poduszek pod skrzynią i gumy która jest między wałem a skrzynią(taka gruba na 3 śruby)! mówi że jak nie to tzn. że wał jest krzywy?!?! BŁAGAM POMÓZCIE ! czy faktycznie wał może być krzywy?!-biorę to pod uwagę jako ostateczność!! - ile kosztuje nowy?! - Z GÓRY WIELKIE DZIEKI ZA KAŻDA RADE !! (dot.E30 318i)
Opublikowano

sprawdz jeszcze raz kola, jedz do jakiegos serwisu i niech ci je zobacza.

sprawdz jeszcze raz podpore walu, chociaz ona nawala tylko przy ostrym dawaniu w rure,

lacznik skrzyni i walu (ten gumowy na 6 sub) jezeli nie widac ze jest porozrywany to zostaw go w spokojun u mnie jak sie rozlecial calkowicie i zapirealy sie tylko tulejki o tulejki to przy spokojnej jezdzie bylo ok,

krzyzaki trzeba bylo zostawic w spokoju bo one tylko pukaja przy ruszaniu i zwalnianiu a nie trzesa budą.

wału nie kupuj nowego tylko daj najwyzej wywazyc go do jakiegos specjalnego zakladu, ale przedtem sprawdz czy jest dobrze poskladany, sa na nim kropki biale, musza na siebie pasowac.

pozdro Adrian