Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczow.

Niedawno stalem sie posiadaczem bmw e90 tak wiec przyszedl czas aby zarejestrowac sie na forum.

Mam juz pierwszy maly problem. Ubywa mi plynu chlodniczego. Jako ze zawsze przed wybraniem sie do serwisu staram sie sam rozwiazac problem to zwracam sie do was o pomoc w identyfikacji elementu ze zdjecia ponizej. Wydaje mi sie ze ta czesc jest wlasbie winowajca wycieku.

http://zapodaj.net/f8296e955eea0.jpg.html

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Termostat główny? Ale nich jeszcze ktoś potwierdzi. Sprawdź też czy silnik nagrzewa się do 85-90. Jak nie to od razu wymień oba termostaty.
Opublikowano
Sprawdzilem w menu serwisowym i temp silnika wynosi ok 70 stopni. Przy ok 20 km odcinku trasy i 5 stopniach na zewnatrz. Dzieki za informacje.
Opublikowano

Miałem ostatnio wyciek płynu chłodniczego

Przyczyną jest uszkodzona chłodniczka spalin EGR, koszt na allegro używek 100-200zł

wymieniłem i jest spokój

Na zdjęciu które załączyłeś z resztą jest ta chłodniczka

Wymiana termostatów sprawią że bedziesz miał dobrą temperature 90stopni zamiast 70 ale płyn chłodniczy dalej będzie wyciekał jak nie wymienisz tej chłodniczki