Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj robilem Air mass system test disem i wyskoczylo mi to na koncu

https://goo.gl/photos/b6mEMWyu5Je5ducG6

Czy ktos moze mi pomoc w znalezieniu usterki czy zawor egr do wymiany?Moze ktos mial podobny problem i jak sobie z tym poradzil.Moje bmw to E60 520d 163km silnik m47

A tu dane z przeplywomierza (Egr wylaczony przy diagnozie)

Dodam ze objawy to zwiekszone spalanie 12-13 litrow po miescie przy spokojnej jezdzie co prawda jest zima ale to i tak za duzo oraz wydaje mi sie ze silnik wolniej wkreca sie na obroty i wyczuwalne jest zawachanie przy starcie i przy zmianie biegow tzn. Gdy ruszam od zera auto wolno przyspiesza do ok 2000 tys obrotow pozniej juz czuc ze ciagnie i jak jade przy zmianie biegu z 1 na 2 czuc chwile zawachaniaCzy cos z tej diagnozy mozna wnioskowac?

Opublikowano
Posprawdzaj na poczatek wszystkie wezyki podcisnienia,w drugiej kolejnosci zabral bym sie za samego EGR-a byc moze jest brudny i trzeba by go przeczyscic,pozniej sprawdzac dalej, DIS i diagnoza
Opublikowano
Po odpieciu wezyka od podcisnienia i zaslepieniu blaszka na krotko dolotu spalin z chlodniczki samochod odzyl spalanie spadlo i silnik zaczal lepiej sie zbierac z dolnych obrotow tyle tylko ze zapalila sie zolta ikonka silnika i info o zwiekszonej emisji spalin zalozylem nowy zawor i wszystko jest w porzadku.