Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jak w temacie xennon zapala sie i gaśnie przekladałem żarówki z lewej na prawą i to samo kupiłem nowe żarówki i to samo dzieje sie to jak samochód jest zimny muszę pare razy zapalic i zgasić światla wtedy załapie i świeci.Stawiam na zapłonnik.Dodam że wtej lampie nie działało poziomowanie po wymianie zarówki poziomowanie zaczeło działac ale palnik gaśnie cuda jakieś może ktoś tak miał lub podobnie???
Opublikowano

miałem tak kiedyś przy chińskich zarnikach. Doszedlem do tego dopiero jak przelozylem z drugiego auta. Przetwornica znajduje się pod lampa. 2 sruby z góry i jedna na dole za reflektorem i powinien wyjść.

Jeśli się nie myle to był tez drugi typ który był montowany bezpośrednio na zarniku.

Opublikowano
Czyli przetwornica widać ją siedzi podn lampą. Mechanik coś wspominał że jest gdzieś zapłonnik i że to pewnie on szwankuje.