Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jestem tu nowy, witam nowych kolegów :)

Chce zapytać osoby które miały styczność z soczewkami firmy FK (produkowane przez DEPO dla FK automotive).

Posiadam standardowe reflektory i chce je wymienić na światła soczewkowe.

Proszę o wypowiedzenie się użytkowników tych lamp czy warto je kupić.

Czy są problemy z parowaniem i przede-wszystkim czy świecą lepiej niż standardowe lampy?

Jak myślicie czy do srebrnej e87 z 2006 r. bardziej będą pasowały czarne klosze czy szare? (są dostępne w 2 kolorach)

Podaje link do pożyczonego zdjęcia

http://bimmers.no/uploads/monthly_06_2014/post-67554-0-03423400-1403256735.jpg

z góry dziękuję dobrym ludziom :)

Opublikowano

Witam serdecznie, co do lamp depo są zdania podzielone , jeden komplet lamp na 10 następnych trafimy że nie będa parować , często na pierwszy rzut oka sa one piękne itp , lecz świecenia nimi nie polepszymy , soczewka jest najtańszej jakości , ogólnie lampa ma ładnie wygladać ale nie jest wydajna , parować i tak będzie parować, parę myjek i wystarczy,

Co do oryginalnych reflektorów halogenowych , mozna tam bez problemu zamontować soczewki H7 , Soczewka oryginalna do tego maskownica względem oryginalnego xenona, do tego żarówki blue night breaker i efekt porażający , wycena takiej usługi w naszej firmy zapraszam na pw , pozdrawiam

Reflektory Samochodowe-SpawaniePlastików
Opublikowano

nie zgodzę się z kolegą, mam w swojej Depo już ponad rok bo piekielnie podobają mi się ringi a xenonów nie miał mi kto w Lublinie zamontować, nic się z tymi lampami nie dzieje złego, myje samochód co tydzień i ani razu mi nie zaparowały mało tego uważam że świecą lepiej niż ori zwykłe. Odezwij się kolego do mnie na Priv to pomogę ci w temacie co i jak ale to już prywatnie,

ps, z góry mówię - argument że akurat dobre mi się trafiły do mnie nie przemawia, 4 miesiące temu miałem delikatną stłuczkę, ubezpieczyciel wymienił mi cały przód na nowy łącznie z lampami które nie były uszkodzone i tak jak w tych "starych" przed wymianą i tych nowych wszystko jest ok. Mam cały komplet do sprzedanie za śmieszne pieniądze.

Opublikowano
nie polecam tych żarówek , co do tematu wiadomo zrobisz jak uważasz, jak pisałem wyżej zdania sa podzielone , jeden jest zadowolony drugi narzeka , trzeci woli oryginalne , mozna pisać i pisać, pozdrawiam
Reflektory Samochodowe-SpawaniePlastików
Opublikowano

Może ja się wypowiem,

Jeździłem rok na lampach soczewkowych DEPO,

- LEDowe ringi ładnie widoczne,

- soczewka plus żarówka H7 hmmm... jakby było spoko to bym nie zmienił w końcu na xenon, na moje oko oświetlały słabiej niż zwykłe lampy

- nic nie parowało, "szkła" lamp nie rysowały się ani nie matowiały,

- z połączeniem nie było żadnych problemów PLUG & PLAY,

- silniczki regulacji wysokości wszystko pasuje,

- cena do poliftowych ok 1100zł

Pozdrawiam

Opublikowano

dzięki za odpowiedzi :)

Zapytam jeszcze o jedną rzecz. Reflektory FK Depo idą w dwóch wersjach:

V1 w ringach mają po cztery żarówki w5w

V2 w ringach ma diody led.

Lepiej chyba kupić wersję z żarówkami w5w gdyż w razie przepalenia łatwiej i szybciej można wymienić żarówkę niż diodę?

a czy można zamontować inny kolor żarówki żeby ring miał kolor biały?

ciekawe jak to się ma do poboru prądu, gdyż w sumie 2 reflektory mają aż 8 żarówek w5w + 4 żarówki h7 :O

Opublikowano

Na temat tych lamp co piszesz , ja ich nie polecam , może i łądnie wyglądają ale świecenie w nocy to porażka , nie mam pojęcia jak te lampy przechodza homologację ale jadąc w deszczu czy po zmroku nic nie widać,

Może tak jak kolega wyżej zamontuj w twoje soczewki i pewnie lepsze światło będziesz miał ,

Opublikowano

Witam, jeżeli chodzi o lampy depo to jestem bardzo zadowolony, wykonanie bardzo dobre spasowanie ok bez problemów, przy wymianie najwięcej kłopotu sprawia spasowanie zderzaka w lampach zamontowane żarówki H7 Philips X-treme vision +130% lampy wyregulowane i ustawione u diagnosty i świecą o niebo lepiej od fabrycznych zwykłych Valeo, w razie pytań służę pomocą.

A tak to wygląda.

http://images76.fotosik.pl/141/6d53206df6a60114med.jpg

http://images77.fotosik.pl/140/f7cf88a30ac5e83amed.jpg

http://images76.fotosik.pl/141/7be3b7b3ab289bd2med.jpg

http://images75.fotosik.pl/141/5da7af2075f02b67med.jpg

http://images78.fotosik.pl/140/55d88def102f1008med.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siemano,

Zakupiłem już reflektory Depo, wyglądają świetnie :)

Mam jeszcze ostatnie pytanie do posiadaczy, gdyż lampy zamontuję dopiero po świętach.

W ori mam reflektory Valeo

czy do Depo podejdą uchwyty mocowania migacza od Valeo?

W temacie o reflektorach Depo dla e90 jest napisane, że uchwyt migacza od Valeo nie pasuje, trzeba zakupić uchwyty od reflektorów ZKW.

Pozdrawiam :)

Opublikowano
Ja nie mialem z tym problemu pasowaly plug&play, co do samych lamp depo. Zakupilem lampy z 1,5 roku temu uzywane za 500 zl i powiem ze wiecej bym za nie nie dal bo ringi swieca ladnie ale jakosc wykonania lamp bardzo odbiega od oryginalnych zwyklych lamp valeo. Na poczatku mi parowaly zwlaszcza przy myciu auta, ale po 2-3 tyg to ustalo. Problem tez byl z silniczkami poniewaz klapki do zamykania lamp ocieraly mi. Co do soczewki H7 w sucha pore swiatlo jest dobre, ale w deszcz juz nie tak dobrze widac. Pewnie gdybym zalozyl zarowki h7 mocno zolte to by lepiej swiecilo ale brzydko wyglada to w polaczeniu z ringami, wiec wole h7 kolo 4.5k kelwinow. Ogolnie jezeli mialbym wydac na nowe 1.2 kola to lepiej naprawde uzbierac drugie tyle i załozyc normalny xenon bo widocznosc jest 100 razy lepsza, ale z lampami depo jest jakas alternatywa na odmiane swojego bmw jezeli kogos nie stac na xenon.
Opublikowano

Panowie, dzięki za opinie,

uważam, że nie ma sensu instalować xenonów do starego auta, lepiej te 2500 zł wydać na profilaktyczną wymianę rozrządu a i jeszcze z tego zostanie na jakieś balety :)