Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

chcę zaktualizować system Gracenote w moim aucie (CIC) do możliwie najnowszej wersji. Obecnie wgraną mam tę ze stycznia 2014 r. Poprzednio miałem z 2011 r. Teraz jestem w posiadaniu najnowszej aktualizacji i niestety mam problem z jej wgraniem. Będąc w menu serwisowym w zakładce Gracenote system "nie widzi" płyty (nie podświetla się opcja "update"). Mam również wcześniejszą wersję (chyba z marca 2015 r.) ale tej jeszcze nie próbowałem wrzucać w system.

Czy jest zatem ograniczenie systemowe do konkretnej wersji?

Ktoś już to przerabiał w swoim e9x?

Opublikowano (edytowane)

Musisz wgrac folder np: ENTD_000002E8_001_014_001 dokladnie na root plyty DVD innaczej nie zobaczy.

Hdd Update mala aplikacja dzieki ktorej mozna sprawdzic najnowsze dostepne oprogramowanie dla naszych aut na serverach bmw, mozna ja znalezc np :

http://chomikuj.pl/qwojtus/BMW/BMW_ISPI_HDD

Tutaj najnowsza wersja Gracenote 2015 na mega:

https://mega.nz/#F!Ad1m1ZpY!bv40MbyjUQLQYFUN4ILXSw

Edytowane przez qwojtas
Londyn
Opublikowano

Hmmmm. Poprzednio wgrywałem bezpośrednio na płytę folder Gracenote oraz kilka plików systemowych i zadziałało. Wg tej specyfikacji:

Write the Gracenote folder and the following 4 files to DVD:

content.xml

content.xml.sign (Gracenote for NBT/Evo Only)

content_evo.xml (Gracenote for NBT/Evo Only)

content_evo.xml.sign (Gracenote for NBT/Evo Only)

Aktualizacja jest z lipca 2015 r. Czy jest możliwe aby była przeznaczona na nowsze modele? np. f30

Że się zapytam - co to jest to system Gracenote?

Co to daje ?

Mogę prosić o namiar na img do tej płyty ?

Odpowiada za obsługę treści muzycznych w odtwarzaczu. Wklep w google to zobaczysz jak wygląda najnowsza wersja.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Roznica jest taka, ze z kazdym update rozszerzana jest baza rozpoznawalnosci utworow- tytul, nazwa, jaki gatunek itp. :norty:
Londyn
  • 3 tygodnie później...