Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciekawi mnie jakie macie skróty u siebie, jak mam tak:

1 - Nawiguj –> dom

2 - Podzielony ekran (2 bo ekran podzielony na dwa)

3 - Komputer podróży

4 - Ciśnienie w oponach (4 bo cztery kółka)

5 - Historia spalania wykres

6 - Ulubione stacje radiowe

7 - Telefon do syna (do żony mam zawsze w ostatnio wybieranych, więc nie muszę dodawać do ulubionych :)

8 - Wskaźniki sportowe

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Najeżdzasz iDrivem na wybraną funkcję / numer telefonu i przytrzymujesz żądany klawisz 1-8 :) Świetna funkcja. To już w e9x było chyba.

u mnie:

1-4 najważniejsze telefony

5 komputer pokładowy podróży

6 wskaźniki sportowe

7 efficient dynamics

8 wentylacja postojowa

Opublikowano
Najeżdzasz iDrivem na wybraną funkcję / numer telefonu i przytrzymujesz żądany klawisz 1-8 :) Świetna funkcja. To już w e9x było chyba.

8 wentylacja postojowa

A co to takiego? nie kojarzę...

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

To jest to co kiedyś było pod przyciskiem REST.

Czyli w skrócie tak: latem zatrzymujesz się autem, gasisz i możesz jeszcze przez parę minut "wydmuchać" zimne powietrze z nawiewów żeby się nie gotować, analogicznie w zimie przez kilka minut leci jeszcze ciepełko ;) Jakoś super często tego nie używam ale jest dość głęboko zakopane w opcjach więc ustawiłem sobie skrót jeszcze od czasów F20.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Aż dziwi mnie, że nikt nie ma ustawionego wyłączenia ekranu, u mnie to absolutna podstawa :)

Wszystkich cyferek nie ustawiam, i tak tego nie spamiętam bo mam w 3 autach 3 razy co innego...

Tak z głowy, tłumaczenie z pamięci bo mam angielski zawsze ustawiony:

- przełączenie losowania dla piosenek

- ekran pomocniczy: komputer normalny

- ekran pomocniczy: komputer podróży

- wyłączenie ekranu

- status auta (ciśnienie)

- opcje ogrzewania

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Nigdy nie wylaczalem ekranu :oops: W nocy w trasie wygaszam wszystko na minimum i nie przeszkadza ;)
Opublikowano
Po pierwsze ekran się wypala (widzę to po moim X6 z 2010), po drugie niezdrowe jest walenie sobie po oczach kolejnym ekranem non stop. Nawet jeśli się na tym nie skupiamy, nasze oko to widzi.
Opublikowano

1-3 nawigacje

4 wskaźniki sportowe

5 komp pokładowy podróży

6 status ciśnienie

7 urządzenia Bluetooth

8 spalanie słupki

Po pierwsze ekran się wypala (widzę to po moim X6 z 2010), po drugie niezdrowe jest walenie sobie po oczach kolejnym ekranem non stop. Nawet jeśli się na tym nie skupiamy, nasze oko to widzi.

Mam mimo wszystko nadzieje, ze BMW skorzystało nieco z postępu ostatnich 5 lat w tej dziedzinie.

Natomiast argument o zdrowiu oczu jak najbardziej sensowny. Chociażby po to żeby więcej widzieć w nocy. Oko w końcu nie ma nieskończonenie dużego zakresu tonalnego.

• 9 lat później...
Opublikowano (edytowane)

Ja mam pytanko, skróty skrótami - fajna sprawa i łatwa do ustawienia, czy można ustawić na stałe na wyświetlaczu pionowe skróty aplikacji które się najczęściej używa, mam na myśli te po lewej stronie (wyświetlacz idrive bmw 1 f40).

IMG_3728.jpeg

Edytowane przez stratos37