Skocz do zawartości

2,5 TDS wyciek ropy z pod wtrysku (problem nadal jest)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, Panowie i Panie... :) tds'ka już pomalowana, błyszczy się jak głupia..... :) ale jest problem z wyciekiem ropy z pod jednego z wtrysków, chcę usunąć tą usterkę najlepiej samemu ( może czegoś się nauczę :) ). Problem upierdliwy bo wali ropą na kilometr, ale pomimo że jest wyciek to autu nic nie dolega... więc chyba to nie jest nic tak strasznego.. ? Pytanie do Was bardziej ogarniętych, przelewowe już wymieniłem wszystkie i to nie to, próbowałem dokręcić wtrysk ale to też nie to, więc pytam się co ??

Cieknie z pod jakiejś uszczelki pod tym wtryskiem czy co ?? bo nie wyjmowałem jeszcze więc nie wiem co tam pod nim jest ? Czy może to jest wyciek z samego wtrysku gdzieś ?

No i byłbym rad bardzo jakbyście podpowiedzieli jakby się tu za to zabrać, sam wyciek nie jest jakiś duży ale chce sprzedać swoją bunie bo mam dwie inne.... a takie źródełko ropy to źle wygląda.... Jest to ten pierwszy wtrysk od przodu ( od strony chłodnicy itd. ) nie wiem czy to jest sterujący ??

Opublikowano
Wtrysk sterujący ma kabelek , co do wycieku to może być rozszczelniony i wtedy cieknie w połowie wtrysku , pozostaje klucz 19 i spróbuj dokręcić górę wtrysku ewentualnie klucz 27 i 19 i trzeba rozkręcić wtrysk w połowie i wyczyścić . Chyba że cieknie na gwincie w głowicy wtedy musisz wymienić miedzianą uszczelkę
Opublikowano
i w tym problem że cholera wie gdzie cieknie... :/jeszcze tego nie rozbierałem, po nowym roku się za to zabieram, mam nadzieję że problem rozwiąże i będzie w końcu spokój :)
Opublikowano
Widzę że nie tylko mój tds miał problem z wtryskami .... wymieniłem 2 wtryski ... jeden sterujący , pech w tym że jak poszło odpowiednie ciśnienie na pompę to z pompy zaś pociekło ,teraz beatka czeka na nową ...ogólnie można nią jeździć ,ale wolę wszystkie usterki likwidować .. pozdrawiam
Opublikowano
Jeżeli cieknie z wtryskiwacza to wtryskiwacz do regeneracji samo skręcenie wtryskiwacza spowoduje zmianę ciśnienia wtrysku a to już nie dobrze .Tolerancja ciśnienia wtrysku paliwa to jak pamiętam +- 3 atm.