Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym zrobić płukanke silnika ale nie wiem zabardzo jak to sie odbywa. Wiem że uzywa sie do tego róznych preparatów takich jak Archiol 9100 itp. mogłby mi ktos dokladnie powiedziec jak to przebiega ? dodam ze jezdze na oleju Liqiu moly 4600 ponieważ poprzedni wlasciciel taki zalał w czerwcu. dodam ze spalnie oleju 1l / 1600 km.

dodam że mieszkam w niemczech i dzisiaj znalazlem takie cos na pólce do płukania i regenerowania uszczelek. mozna czyms takim zalac czy lepiej to zeobic sprawdzonym srodkiem ?

http://postimg.org/image/7vsj7ybc7/

• Członkowie klubu
Opublikowano

zrób sprawdzonym srodkiem, moze byc LM, Xado, millers engine flush itp... 9100 to nie płukanka tylko dodatek olejowy

z reguły, wlewasz płukanke do rozgrznaego silnika, czekasz 10/15 min(zalezy od płukanki) oczywiscie na działajacym silniku ,

zwalasz olej , czekasz z 30 minut zeby cały zleciał, zalewasz nowy i po sprawie. spotkałem się z opinia że powinno sie po wypłukaniu nawet na klika godzin zostawic korek spustowy odkrecony żeby zlecial cały olej z motoru

sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
Opublikowano
Dzięki kolego wielkie, a możesz mi powiedzieć jak działa ten dodatek olejowy? Jakoe ma zastosowanie i jak soe go używa? Pozdrawiam
Opublikowano
Dzięki kolego wielkie, a możesz mi powiedzieć jak działa ten dodatek olejowy? Jakoe ma zastosowanie i jak soe go używa? Pozdrawiam
Opublikowano
Kolego dziękuję bardzo ;) ale teraz pytanie czy mogę go teraz zalać czy czekać do następnej wymiany oleju i zalać to na świeży olej?
Opublikowano

ja robię płukanie LM i zlewam olej

zalewam Motula X clean + i nic nie dodaję

nie wierzę w dodatki do oleju

a jedyne jakie znam to doktory/zagęszczacze które leją handlarze żeby silnik ładnie pracował i nic nie pobierał a po wymianie 1l oleju na 1kkm :)

Opublikowano

Chce dolać tego dodatku ponieważ bierze mi olej 1L / 1500 km. Jestem prosto po wymianie odmy więc zobaczymy jak to będzie z tym olejem, ale jakoś wymianę uszczelniaczy chciałbym zrobić na samym końcu dlatego chciałbym dolać jakiś dodatek żeby sprawdzić czynnie coś poprawi

Pozdrawiam kszyhu

Opublikowano
Podobno można to zrobić bez zrzucania głowicy, ale na początek chciałbym wykluczyć te droższe rzeczy