Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Musi to zrobić warsztat "z papierami". Potem jedziesz oboma autami na przegląd i z kwitkiem do urzędu miejskiego, wydział komunikacji, zmiana dowodu rejestracyjnego obu samochodów.

Nie przekładaj na własną rękę, bo:

1. niebezpieczne przy przekładaniu,

2. niebezpieczne takie użytkowanie po przełożeniu przez nazwijmy to "nieprofesjonalistę",

3. żadne z dwóch aut nie przejdzie potem przeglądu. Pamiętaj, że jeżeli diagności czasami olewają parę punktów harmonogramu przeglądu, to kontroli instalacji LPG NIE OLEJĄ!

Kai
Opublikowano

Ja mam odłączone LPG u siebie i panowie diagności żadnych problemów przy praeglądzie nie robili z tego powodu

Co do papierów to proponowali mi że mogą mi wystawić papier że zdemontowano instalacje LPG(nie wymagali aby robił to warsztat) i z tym papierkiem do wydz. komunikacji po nowy dowodzik a potem do nich po pieczątke z przeglądu

A jak jest z założeniem tego do innego autka to niewiem ale chyba musi to robić jakiś fachowy warsztat

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak przyjedziesz na przegląd z odłączoną instalacją LPG, to i tak powinni sprawdzić ważność atestu na butlę... Jeżeli tylko diagnosta nie będzie miał humoru, to masz problem (nieautoryzowane zmiany w instalacji LPG - chodzi o bezpieczeństwo). W drugą stronę, czyli montaż instalacji LPG bez papieru nie przejdzie.

Zawsze możesz "posmarować", ale właśnie tego chcemy unikać, prawda?

Kai
Opublikowano

Gaziarze mówili mi, że raz zamontowana instalka w samochodzie nie może być zamontowana w innym. Jak to wkońcu jest, można czy nie ale legalnie?

Można wyjąć instalkę zgłosić to w urzędzie a potem znów założyć w innym aucie w warsztacie, który wyda homologacje bo przecież nikt nie sprawdza czy części są nowe. Ale czy tak można?

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!