Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem 328i z 07/2012.

Od 10 lat jeździłem autami z tempomatem a przy zakupie nie zauważyłem że moja beemka nie posiada tego gadżetu ma jedynie speed limit .

Moje pytanie czy dość mocno skomplikowane i drogie jest doposażenie w tempomat?

Przydał by się dostęp komfortowy , też pytanie o doposażenie auta w taki gadżet?

Auto na gwarancji jak serwis zareaguje na te zmiany?

Opublikowano
doposażenie w dostęp komfortowy jest możliwe, kosztuje około 10 000 PLN ;) Ja oczywiście odpuściłem i za każdym razem gdy otwieram auto z kluczyka, czuję się bogatszy o 10k :lol:

Pozdrawiam,

M.

• Członkowie klubu
Opublikowano
hehehheh, przecież mówiłem Ci, ze tempomat około 1,5-1,8k , a dostep komfort koło 10-15k...
sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
  • Członkowie klubu
Opublikowano
hehehheh, przecież mówiłem Ci, ze tempomat około 1,5-1,8k , a dostep komfort koło 10-15k...

Zapytałem wcześniej ;)

jak trochę w trasy jezdzisz to warto odżałować te 2k...

sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam, żeby nie rozpoczynać nowego tematu o tym samym więc zapytam tutaj. Czy może ktoś polecić jakiś warsztat w Warszawie lub okolicach albo w podlaskim, który może doposażyć BMW F30 w tempomat? Posiadam limiter prędkości ale tempomat bardziej by mi się przydał. A podana wyżej cena doposażenia 1,5-18k to gdzie za tyle zrobią?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam, żeby nie rozpoczynać nowego tematu o tym samym więc zapytam tutaj. Czy może ktoś polecić jakiś warsztat w Warszawie lub okolicach albo w podlaskim, który może doposażyć BMW F30 w tempomat? Posiadam limiter prędkości ale tempomat bardziej by mi się przydał. A podana wyżej cena doposażenia 1,5-18k to gdzie za tyle zrobią?

Jest jedno zastrzeżenie. Trzeba upewnić się w takim momencie - obsługuje Kombi rejs kontrola, czy nie. Myślę, że obsługuje, ponieważ znajduje się przycisk LIM. Jeśli nie, to trzeba zmienić Kombi. No i trzeba kupić przycisku rejs kontrolą. Będziesz w Katowicach - dzwoń, zrobię.

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli licznik nie obsługuje rejs kontrolę, to proces znacznie bardziej skomplikowany , przy czym w stronę klienta w planie finansowym.
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Jak sprawdzić czy obsługuje rejs kontrolę (co to właściwie jest:)) kupiłem właśnie F30 320D tylko z LIM i będę chciał w przyszłości dołożyć tempomat.

Nie za bardzo rozumiem tą instrukcję, wynika z niej, że przy zmianie przycisków na kierownicy może być tylko tempomat bez limitera, albo jedno i drugie, ale wtedy funkcję limitera pełni przycisk RES?

Czy ktoś już robił taką modyfikację i może podzielić się wrażeniami? Jest ktoś w Kołobrzegu kto by mi mógł ogarnąć to? :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ostatnio do swojego F30 kolega z forum alph dokładał również tempomat.
Benzyna zamiast krwi...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przenoszę mój post z Twojego tematu, bo pewnie się komuś jeszcze przyda, a tu łatwiej trafić.

Znalazłem przyciski z LIM i tempomatem nr części: 61319316952 http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=3D11-EUR-05_2011_F30_BMW_318d&diagId=61_3593#61319316952

I należy zrobić ogólny test licznika - sprawdzić czy zapalą się kontrolki od tempomatu.

edit:

Przyciski multifunkcji już zamówione, teraz tylko się zastanawiam czy po odłączeniu akumulatora da się skręcić kierownicę o 90 stopni tak jak jest w instrukcji, nie zablokuje się?

• 3 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam serdecznie,

w temacie dostępu komfortowego: czy ktoś z Was wymieniał antenę dostępu komfortowego w F30 (tą z tyłu pod bagażnikiem) ?

U mnie niestety odmówiła posłuszeństwa i cały dostęp komfortowy przestał działać.

Wszedłem pod auto i próbowałem ją odpiąć, ale nie wiedziałem do końca jak to zrobić i bałem sie urwać te plastiki.

Proszę o instruktaż bo dostęp jet łatwy i raczej sposobem można we własnym zakresie wymienić. Z góry dziękuję.

• 2 lata później...
  • 1 rok później...
Opublikowano
A czy się różni S544A Dynamic cruise control od S540A Cruise control? Według instrukcji trzeba zakodować 544, nie wystarczy ta druga?
  • 2 miesiące temu...