Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio zaobserwowałem że w moim BMW e60 530d 2004 zaczęło przybywać oleju, przybyło dobry litr bagnet jest brudny sporo za kreską "MAX" co więcej olej się rozrzedził, płynu chłodniczeko nie ubywa więc chyba uszczelkę pod głowicą można wykluczyć zostaje kwestia przecieku paliwa do miski olejowej, nie ukrywam że zaczynam się martwić nim udam się do mechanika chciałbym zasięgnąć porady, może ktoś borykał się kiedyś z takim problemem lub wie czym to jest spowodowane.

Prosze o pomoc z góry dziękuje

Pozdrawiam.

Opublikowano
Temat poruszany tak wiem częstą przyczyną jest filtr cząstek stałych ale problem w tym że w moim aucie go nie ma wiec nie jest on za to odpowiedzialny i dlatego pozwoliłem sobie otworzyć nowy temat.
Opublikowano
Witam mialem problem od wymiany do wymiany (wymieniam olej co 12 tys km) oleju bylo minimalnie wiecej jak wlane, po usunieciu dpf problem znikl, od wymiany do wymiany widze niewielki ubytek oleju. Poruszam sie glownie autostradami wiec teoretycznie wedlug majstrow z bmw nie powinno przybywac oleju a jednak ropa sie dostawala i poziom rosl. Mysle ze jesli ktos wymienia olej co 30 tys to tego paliwa troche bedzie w oleju.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.