Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z cyklu co mi się dziś zepsuło lub zaświeciło. Myślicie że to jakiś problem z pompą ABS czy jej modułem, czy moze jakiś mniej kosztowny kłopocik? Jakiś moduł prędkosci obrotowej kół podobno też jest? Brud na czujniku ABS, raczej nie sądzę. Zapaliło mi sie 3 razy na kilka sekund w trasie.Błąd sam się wykasował, w sensie,że potem pokazuje no faults i teraz nie świecimi się nic na desce.Przerabiał może ktoś z kolegów? komunikat na ekranie jest taki lub podobny /zdjęcie podkradłem z sieci/

http://i605.photobucket.com/albums/tt138/Mineo335i/error1.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

viewtopic.php?f=73&t=117891

Był to błąd z modułu bezpieczeństwa.Mialem kiedyś podobny błąd.Pojawił się z nikąd,po zgaszeniu auta i ponownym odpaleniu błąd zniknął.Został zapisany w module DSC jako że był ale już nie występuje.Usunąłem go INPĄ.Nieraz zdarza się,że z byle powodu coś się dzieje-takie są nieraz uroki E60.

Opublikowano
Pojawił się z nikąd,po zgaszeniu auta i ponownym odpaleniu błąd zniknął.Został zapisany w module DSC jako że był ale już nie występuje.

U mnie błąd zniknął od razu wraz z komunikatem. Pewnie w pamięci jest.

Usunąłem go INPĄ.Nieraz zdarza się,że z byle powodu coś się dzieje-takie są nieraz uroki E60.

znam dobrze przypadłości tej zbyt zaawansowanej i zbyt skoplikowanej bawarskiej technologii ale nie wierzę, że jak się nagle pokazało 3 razy z rzędu na 100 kilometrach to samo przejdzie. Musi zaboleć.To BMW.

Opublikowano

No BMW ma to do siebie ze lubi nas zaskakiwac :D

Mnie a raczej moja zone zaskoczylo TRANSMISSION FAULT. Jak sie pojawilo tak po ponownym uruchomieniu autka zniknelo i juz sie nie pojawilo (pol roku) :)

Pozdr