Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, czy ktoś przerabiał wymianę żarówek w ringach jak to wygląda ? ponieważ mam właśnie takiego typu lampy i z tego co widzę są one na żarówkach.

Czy ktoś może wymianiał na Led bo jestem ciekawy czy w miarę by to wyglądało czy może zostać przy tych żółtych.\

http://s23.postimg.org/mrpryssnv/IMG_20151106_115145.jpg

Opublikowano

Jest jedna żarówka na dwa ringi, montowana na środku na górnej części lampy. Teoretycznie można kupić tylko żarówkę razem z obudową, co jest drogie, ale w praktyce da się wyjąć samą żarówkę i wymienić za parę złotych.

Na ledy też ludzie wymieniają, poszukaj sobie. Nazywa się to LED marker.

Opublikowano

Te na zdjęciu to faktycznie nie są oryginalne lampy, to jakaś dziwna hybryda. Kierunek przedliftowy, reszta zbliżona do poliftowej. Jeśli masz dokładnie te lampy, to nie mam pojęcia co tam siedzi w ringach.

Natomiast oryginalne lampy nie miały fabrycznie żadnych ledów. Miały takie żarówki:

http://allegro.pl/zarnik-zarowka-postojowek-ringi-bmw-e-39-i5783274961.html

Zamiast tego niektórzy montują sobie chińskie zamienniki ledowe, np. takie:

http://allegro.pl/zarowka-postojowka-led-ring-bmw-e60-e39-e87-x3-x5-i5624509193.html

Aukcje przypadkowe, tylko dla przykładu.

Opublikowano

Tak mam dokładnie takie lampy ponieważ jest to zdjęcie mojego samochodu, ewidentnie wiać że muszą być na pojedyńczych żarówkach bo jak się przyjrzeć to widać kilka punkcików.

Ale niestety nie ma żadnej możliwości aby wymienić je bez demontażu lampy, i się zastanawiam czy jest to jakoś sklejone czy przystosowane do wymieniana żebym nie musiał później kleić :)

Także jak ktoś miał do czynienia z czymś takim to proszę o pomoc, albo może ktoś już miał podobny temat ( jak na razie nie mogę znaleźć )

Opublikowano

Pierwszy raz w życiu widzę tak dziwaczną lampę. Wrzuć najlepiej jakieś zdjęcia jak to wygląda z tyłu.

Światłowód wygląda jak w normalnej poliftowej lampie, ale faktycznie wydaje się, że jest kilka świecących punktów. Byłoby to bezsensowne rozwiązanie. Widziałem wcześniej takie, ale były brzydsze, te w sumie na pierwszy rzut oka przypominają oryginał.

Opublikowano

tak jak pisałem klosz ori lampa depo :) Tam jest kilka żarówek połączonych szeregowo chyba niebiesko żółtym kablem. Sam miałem lampy depo i ja osobiście wywaliłem te ringi i dałem CCFL. A docelowo wróciłem do oryginału bo Depo były tragiczne.(po paru latach wypaliły się odbłyśniki i nic nie było widać w nocy) Bez rozebrania lampy się nie obejdzie z tego co pamiętam. Możesz spróbować zdemontować te gumy z tyłu może tedy będzie jakiś dostęp

Najprawdopodobniej masz te lampy :)

http://allegro.pl/reflektory-lampy-bmw-e39-d2s-xenon-ringi-depo-i5703391929.html

viewtopic.php?f=72&t=150281 tutaj temat przed paru lamp też coś tam jest wspomniane o DEPO :)

Opublikowano
swoją drogą Xeon bez spryskiwaczy i nie zabrała Ci policja dowodu? :D Mnie ostatnio kontrolowali bo policjant myślał, że nie mam spryskiwaczy na lampy. Kup chociaż spryski i zamontuj jako atrapy :D Bo jak policja zabierze dowód to albo będziesz lampy zmieniał albo robił instalację :)
Opublikowano

Przede wszystkim wszystko zależy czym ktoś kleił ten klosz Hella do lampy DEPO. Jak butylem to pełen luz - podgrzejesz to dobrą suszarką i powoli rozkleisz. Gorzej, jak ktoś wpadł na pomysł użycia kleju do szyb lub innego trwałego specyfiku - wtedy kaplica bo trzeba lampy rozcinać a to już mega upierdliwa i czasochłonna robota. Generalnie te ringi w zamiennikach - jak dla mnie - to jest porażka bo właśnie świecą tak punktowo a nie jednolicie jak w oryginale.

Pzdr.