Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Myślałem nad wymianą uszczelniaczy, ale niektórzy mi to odradzają. Podobno jeśli wymienię uszczelniacze, uszczelnię górę, to może zacząć lać dołem, jeśli to pierścienie...
  • Odpowiedzi 130
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Musiał byś mieć bardzo zużyte pierścienie a jeśli tak jest to jest to nieuniknione. Nie zrobisz nic to zatkasz ten silnik nagarami przez spalony olej i wtedy na pewno będziesz miał remont. Lepiej zająć się uszczelniaczami
Opublikowano
Szukając 330Ci/i znalazłem ofertę za 8.5k euro. Niemiec napisał mi, że naprawione zostało zjadanie oleju przez ten silnik koszt naprawy 4 tys euro.
Opublikowano
Dobra, a jeśli wymienię uszczelniacze i pierścienie (na jakie?), to jest już duża szansa, że rozwiążę problem?
Opublikowano

Witam

Podepnę się pod temat

Moje 330i bierze ok 0,5l /1000km czyli książkowo:)

zauważyłem jedną rzecz ostatnio po większej trasie i przegonieniu takim lepszejszym:D na 1000km wziął jakieś 0,2l. Nie wiem czy to kwestia wiosny czy jak.

Obecnie jeżdżę na castrolu 5w30. Taki lał poprzedni właściciel więc taki dolewam.

Naczytałem się o olejach w m54 naprawdę wiele ale nikt konkretnie nie piszę na któym oleju ewentualnie spadło jego spalanie. Płukanki też sugerują robić(jak? ile? jak długo? - nikt nic nie pisze).

Jaki olej sugerujecie? i co z tą płukanką?

U mnie robi się mała maź na korku ale robię często krótkie dystanse więc to wyjaśnia.(jest jej naprawdę troszeczkę)

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Jak masz masełko pod korkiem wlewu oleju to wymień sobie odmę zanim zrobią się mrozy mi w e39 m54b25 przy -17 zamarzło to właśnie masełko w odmie i poszedł olej uszczelką pod głowicą :cry2: