Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
4matic jest napędem stałym, jedynie A CLA i GLA mają go w formie dołączanej. Jak pracowałem w centrali MB to sporo jeździłem wszystkimi wersjami C klasy i mogę powiedzieć, że C43 jest obłędne. Dźwięk V6 jest o niebo przyjemniejszy niż bawarskie R6. Przy zakupie Meśka trzeba zwrócić uwagę na to by miał skrzynię 9G bo w starszych rocznikach pakowali 7G, która jest o niebo gorsza.
Opublikowano (edytowane)
C43 AMG 2018 nie wiem skąd info o 4 cylindrach??

Wystarczy wpisać no w autocentrum... Ma 6 cylindrów....

Pozdrawiam

Pewnie kolega pomylił z a45 AMG. 4 cylindry i również 360km

Dokładnie tak. Pomyliłem z silnikiem z A45

BTW. Właśnie wróciłem z AMG Winter Academy w Szwecji. Mercedesy naprawdę dają radę :-) Co prawda tam było C63s, E63s+, A45 i GTs, ale ten napęd naprawdę daje rade. Skrzynia 9G też bardzo szybka. Zawieszenie dość twarde, układ kierowniczy bardzo precyzyjny i do tego super kierownica (teraz uważam, że mPakietowa w BMW jest trochę za duża). Przypuszczam, że w C43 będzie bardzo podobnie. 4Matic vs. xDrive w codziennej nawet dynamicznej jeździe działa identycznie. Naprawdę fajne auto!

Edytowane przez Gregonio