Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam pytanie do znawców tematu e63. Jak wizualnie rozpoznać czy dany egzemplarz to przedlifl lub polift. Co sie zmieniało wraz z kolejnymi rocznikami tego samego modelu. Proszę o wyjaśnienie zachodzących modyfikacji choćby w kilku zdaniach.
Opublikowano

Skoro masz 2006 to na pewno przed liftem. LCI wewnątrz można rozpoznać po dżwigni zmiany biegów a dokładniej sposobie jej pracy. Po lifcie czyli od 2008 jest joystick przód/tył jak w e60 a przed jest dźwignia przesuwana po pozycjach prnd.

Domyślam sie,że bardziej interesuje cię na zewnątrz skoro auto po dzwonie. Na zewnątrz są tylko inne zderzaki i lampy. Przód można najłatwiej rozpoznać po halogenach przed liftem są okrągłe w plastikowych trójkątnych zaślepkach a po lifcie trójkątne pod szkłem zespolonym.

Lampy są stylistycznie na oko inne z przodu ale pasują wymiennie. Tylne są chyba bardziej led ale nie jestem pewien.

Zasadniczo możesz założyć np. przedni zderzak poliftowy bo zderzak pasuje do maski i błotników ale są inne czujniki PDC i wiązka elektryczna halogenów i tych czujników PDC. Z tyłu LCI ma nieco inną belkę pod zderzakiem i szerokie światełka w zderzaku. Tyle w skrócie.

Skoro i tak przodu nie masz to możesz zasadniczo założyć poliftowy zderzak i lampy jak tanio trafisz kompletny z pdc, halogenami i wlotami powietrza na tarcze hamulcowe. W innym wypadku nie polecam, bo będzie drogo. Sprawdź jeszcze czy miałeś skrętne przednie lampy czy nie ale to i tak można wypisać z systemu. Błotniki i maska są identyczne. Prawdopodobnie wszystko co pod maską też.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Na zewnątrz są tylko inne zderzaki i lampy.[/

Różni sie tez tylna klapa.

Opublikowano (edytowane)
Technicznie tylne klapy są zamienne bez problemu. Ale rzeczywiscie są w nich subtelne różnice. W E64 różnią się delikatnie profilem spoilera i kształtem światla stop. W e63 tylko tym przetłoczeniem, bo światło jest wewnątrz auta przy szybie. Edytowane przez adventure