Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

do tematu

sprawa tak wygląda mam włączone radio włączam ogrzewanie tylnej szyby i zong zakłóca radio i co z tym można zrobić bo dość denerwuje

jak można to może ktoś miał podobny przypadek

Opublikowano
Rozwiązania nie znam, ale pytam z ciekawości - po co aktualnie włączacie ogrzewanie tylnej szyby ?
Opublikowano (edytowane)

Ok, domyślam się że nie jak ma ochotę na jajko sadzone :D

Miałem na myśli raczej powód parowania, bo przy aktualnej pogodzie i nawet minionych deszczach jeśli pytający notorycznie nie wozi 4x podrinkowanych ani nie uprawia motywu rodem z Titanica po lasach i parkingach, to przy niecieknącym i suchym wnętrzu, działającym ogrzewaniu czy klimatyzacji nie powinno nić parować.

W przypadku innych marek, ktoś sugerował że powodem są poprzerywane "ścieżki" na tynej szybie - może to zweryfikujcie.

Edytowane przez mikan
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W naszej marce nie jest inaczej.

Ja nawet gdzieś pokazywałem metodę naprawy za 10 PLN, przy użyciu kleju do ścieżek dostępnego w każdym sklepie motoryzacyjnym.

Sprawa popularna nie tylko w touringu z ruchomą szybą, ale i innych nadwoziach.

Warto dodać, że przerwana ścieżka nie musi być widoczna gołym okiem. Ale będzie widoczna, jak przyjdzie mróz i ścieżka nie będzie grzała.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Prawda. W moim byłym już touringu wystarczyło pojeździć po płytach przy dojeździe do miejsca pracy i szybka się elegancko przetarła. Centralnie na gumie uszczelki. A można było wzmocnić jakimś oklejeniem na stałe, zamiast tego słabego lakieru, czy czym to jest pokryte.
Opublikowano

Nie wiem ... wiem, że od 2012 mam nową szybę ori - pokrytą od razu folią i wszystkie "scieżki" działają do teraz - choć przyznam - sporadycznie używam ogrzewania tylnej szyby.

Czasem w zimie jak mi się nie chce odśnieżać albo prószy.

Poprzednia szyba miała 3-5 przerw "ścieżek" - na środku, po skosie - różnie.

Też touring.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To już żadna pomoc dla autora tematu, ale napiszę, że w obecnym e90 rok 2008 też mam ścieżki całe :mrgreen:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chyba, że po minucie zabawy kompem przestaje się włączać. Polecam taką operację.
Opublikowano

1. U mnie się automagicznie nie włącza

2. O dziwo też przy włączonym grzaniu są zakłócenia w radiu

3. Tak, JEDNĄ przerwaną ścieżkę - w weekend naprawię i dam znać czy pomogło ;)

Opublikowano
Jak wyżej u mnie się samo nie włącza tylko wyłącza. Nie wiem jak to działa ale gdy szyba jest czysta to przestaje grzać grzanie działa czasowo ? Wszystkie ścieżki są całe.