Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie dziś miałem lekkie obtarcie na parkingu nie z mojej winy.. drzwi pasarzera bez wgnieceń. Mam pytanko do tych co korzystali z malarzy w ASO... Często jestem w łodzi i interesuje mnie opinia o premium arenie lub tłokińskim.. a może bawaria janki? do tych trzech mam najbliżej :D
Sprzedam instalację na nowej oryginalnej kostce do l7, światłowody i wtyczka.
Opublikowano
Panowie dziś miałem lekkie obtarcie na parkingu nie z mojej winy.. drzwi pasarzera bez wgnieceń. Mam pytanko do tych co korzystali z malarzy w ASO... Często jestem w łodzi i interesuje mnie opinia o premium arenie lub tłokińskim.. a może bawaria janki? do tych trzech mam najbliżej :D

Z własnych doświadczeń polecam Bawarię. Teraz już Janki, bo na Czerniakowskiej nie ma juz blacharni.

Opublikowano

Przy tym roczniku co posiadasz to sie kasuje odszkodowanie przelewem i robi sie gdzie popadnie.

W takim wariancie odzyskujesz jakies 1000zl na czysto.

MADE IN PRL
Opublikowano
Czyli sami malują mają komorę do malowania robią to sami tak ?
Opublikowano
KumatyWujek przy tej opcji akurat na cipsa by zostało :) tylko jak pamiętam w astrze PZU mi wycenilo malowanie zderzaka na 480 netto. I głównie o roboczo godziny chodzilo
Opublikowano

Tak robia to sami i maja wlasna komore.

Ci co nie maja to robia na miescie u kogos wiec wychodzi na to samo jak bys sam pomalowal gdziekolwiek.

Najlepiej bys zrobil wyceniajac najpierw naprawe w ASO i podbijajac sume odszkodowania u ubezpieczyciela nie godzac sie na pierwotny kosztorys przedkladajac im wycena aso argumentujac to ze w razie gdy nie zaspokoja twoich roszczen w sumie ciebie satysfakcjonujacej to bedzie robic ASO regresem na nich.

Wierz mi ze zostanie wiecej niz na czipsy.

Malowalem tym systemem juz kilkanascie aut i nie dolozylem do tego ani zlotowki wzbudzajac smutek u lakiernikow :)

MADE IN PRL
Opublikowano
No dobra to zobaczę jak mi wyceni rzeczoznawca.. A cips to miałem na myśli chipa ;)
Opublikowano
Kolego dzwoniłem do aso i pytałem to 1600 zł.. pojadę do nich na oględziny.. czy mam im dac namiary czyli numer sprawy z warty czy np jakoś to się robi żeby nie kontaktował się z ubezpieczycieleM? Jak to najlepiej zrobić ?
Opublikowano
Z doswiadczenie Ci powiem, ze nie baw sie w rozliczanie gotówkowe. Kiedys moze bylo to oplacalne ale obecnie stawki, które przedstawia ubezpieczyciel nie wystarcza na porządne zrobienie naprawy. W ASO masz wszystko na oryginałach, pełna dokumentacj - wazne przy odsprzedazy, gwarancje 2 lata, dodatkowo dostaniesz samochód zastępczy. Wypelnią za Ciebie wszystkie formalnosci. pzdr