Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Mam pytanie gdzie mogę kupić łańcuch i slizg do pompy oleju dla E90 318i N46? Wymieniam rozrząd to i to od razu bym wymienił.

Dziękuję za pomoc ;)

Wojtas

Opublikowano

Hey,

Ja kupowałem w Bawaria Motors w Katowicach z tym że wymianę kompletnego rozrządu robiłem u nich. Za wszystkie części wyszło coś ok 1500/1550. Wszystko OEM. Dobrze że to wymieniasz bo większość ludzi olewa dolny łańcuch a to on najczęściej się zrywa. Kup do tego jeszcze dolną zębatkę do kompletu bo może być okrągła :D

Pozdrawiam

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź ;) masz jakiś namiar na nich? :)

Ja kupiłem łańcuch rozrzadu, ślizg, prowadnice, napinacz i śruby SWAGa wyszło jakoś 340zl

Wojtas

Opublikowano
Przy jakim przebiegu wymieniasz rozrząd ? Zastanawiam się nad tym modelem i tym silnikiem nigdzie nie mogę znaleźć inf ile wytrzymuje rozrząd i dwumasa , z góry dzięki za odpowiedz :)
Opublikowano

Siemanko,

obecnie mam 151 tysięcy km najechane. Objawy są takie, że zaczyna szumieć. Można go usłyszeć wewnątrz dopiero kiedy wyciszysz radio i wyłączysz nawiew. Auto ma ograniczoną moc, po rozgrzaniu na wolnych obrotach zaczyna "klekotać" jak diesel. Okazuje się, że ten silnik nie ma vanosa.

Obecnie auto oddałem mechanikowi. Jak odbiorę to powiem czy się poprawiło.

Wojtas