Skocz do zawartości

[316i] Jaki komputer diagnostyczny kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie działa mi ABS w BMW e36 316i 93r. Chce kupić komputer do diagnostyki z allegro żeby pokazał jakie błędy mam bo nie tylko ABS nie działa w tym aucie. Znalazłem ten ale jest do BMW 1996-2006 a mój to 93r. Czy będzie pasować?

http://allegro.pl/interfejs-bmw-inpa-e36-e46-e31-e38-adapter-20pin-i5105719063.html

:)

Opublikowano

tak bedzie działać. Potrzebujesz jeszcze laptopa i programy do diagnozy tylko BMW np. Inpa/ Ista lub DIS.

Poczytaj jak zainstalować, jak uruchomić wszystko, jak diagnozować etc.

szukam
Opublikowano
  • Autor
Ok serdeczne dzięki kolego :)
Opublikowano
Do 1.8 m40 1991rok tez podejdzie? Kupilem kiedy na allegro taki "dupsik" elm327 czy cos takiego. Chcialem w vectrze b kasowac bledy. Niestety z vectra sie nie laczylo. Ale z astra 2 bertone z20let juz tak i tak samo z Octavia 1.9 tdi.
Opublikowano

Do E36 do 1995r. produkcji tylko interface na ADS - na port COM (RS232)

W E36 interface na USB sprawdza się do aut po 1995r. i to też nie wiem czy wszystkimi modułami połączy się bez problemu.

Także jak już kolega kupuje kabel to taki na ADS - stworzony do starszych modeli E30,E32,E34,E36 + na bank łączy się bez problemu z E46 (sprawdzone na własnym aucie) zapewne zadziała też w E39.

Wadą jest niestety wyposażenie laptopa fizyczny port COM, który niestety występuje już tylko w nielicznych laptopikach, i żadne przejściówki USB/COM nie zadziałają.

Potrzebujesz klucza do blokowania wału korbowego M47 / M47N... mam taki! NOWA CENA 120zł!

Amsoil AFL + Archoil AR9200