Skocz do zawartości

E36 Brak podswietlenia pokretla swiatla

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc, mam problem nie działą mi podswietlenie pokretla od swiatla. Działało, działalo i przestało, na logike pomyslalem, ze zarowka. Wyciagam, ze wzrok nienajmlodszy wydawało mi sie, ze raczej jest spalona, wywaliłem ja, wsadzam nowa zarowke, podpinam wtyczke, zapalam i nie działa. Sprawdziłem druga zarowke to samo. Jaki moze byc inny powod, ze nie działą to podswietlenie.
Opublikowano
inny powód jest taki że zarówka nie ma prądu. Sprawdz czy dochodzi prąd w gniazdo tej zarówki, może któryś kabel od wtyczki ułamany albo pin uszkodzony i nie łączy i nie ma zasilania to swiecić nie bedzie :)
szukam
Opublikowano
Tylko ciezko sprawdzic tam prąd :D Bo zeby wyjac zarowke trzeba odpiac wtyczke, ciezko wiec zrobic tak, zeby wtyczka byla wpieta i jednoczesnie dostac sie do gniazda zarowki.
Opublikowano
Mam ten sam problem co kolega nawet kupiłem inny przełącznik i też nic więc chciał bym się dowiedzieć które piny we wtyczce odpowiadają za podświetlenie , dodam że we wtyczce mam dziewięć pinów (żeńskich) a w przełączniku dziesięć (męskich) oczywiście. Czy tak ma być czy może ktoś coś już wcześniej "dłubał" ?...pozdro...