Skocz do zawartości

e36 korek na gaz obok korka baku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siemka, 2 tygodnie temu kupiłem sobie bmw. Codziennie dojeżdżam nim około 15 km do szkoły przez co wybrałem auto w gazie. Wszystko chodzi fajnie itd. ale korek gazu szpeci mi auto(mam go pod tylnym zderzakiem). Wiem, że można go "ukryć" obok korka na benzynę, ale podobno są tego + i -. Byłem dzisiaj wymienić butlę u gazownika i powiedział mi, że przez takie wywiercenie dziury rdzewieje cały błotnik itd. Czy to jest prawda? Z góry dzięki za odpowiedzi.
Opublikowano
trzeba wiercenie zabezpieczyć odpowiednimi środkami i nic nie rdzewieje, do tego zamiast zwykłych śrub czy wkrętów użyć nierdzewnych i po temacie. Mam już rok tak i ani śladu rdzy pod klapką.
szukam
Opublikowano

polecam pełny wlew bez dokrecania (i wiercenia)

w e36 compact mieści sie bez problemu, wydaje mi sie ze w sedanie itd tez powinien sie zmiesci

mocowanie mam zaczepione o sruby trzymające klapke paliwa - ani jednej dziury w błotniku